You are currently viewing Po reprezentančnem premoru se odpravljamo na gostovanje k Dobovi
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Konec tedna se nadaljuje liga NLB. RK Maribor Branik bo 19. krogu gostovali pri RK Dobova in lovil novo zmago.

Gre za zahtevno gostovanje pri neugodni Dobovi, ki je na svojem parketu zelo zahteven tekmec. Ekipi sta na lestvici državnega prvenstva točkovno poravnani, kar potrjuje izenačenost in napoveduje izreden boj za nove točke.

Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni smo v 6. krogu v dvorani Tabor slavili z 28:23, prvo ime tekme pa je bil s šestimi goli kapetan Tadej Sok.

Pri Dobovi je v napadu v tej sezoni najboljši Rudolf Zvonimir Šafranko (101 gol), s 87 goli pa izstopa še Nik Rantah. Zelo neugoden je tudi posojen član Maribora Ignjat Nešić, ki je na 12 tekmah vpisal 58 golov.

Trener Maribora Luka Žvižej, ki je bil med reprezentančnim premorom na delu s slovensko reprezentanco, kjer opravlja vloga pomočnika, je v napovedi nedeljske tekme povedal: “Po reprezentančnem premoru smo lahko spet vsi skupaj trenirali in se pripravili na naslednje pomembne tri tekme. Prva ovira je Dobova, ki je na domačem igrišču zelo neugodna, kvalitetna in borbena ekipa. Mi tja odhajamo z željo po dveh točkah, naredili bomo vse, da se v Maribor vrnemo s polnim izkupičkom.”

Tekma z RK Dobova je na sporedu v nedeljo, 27. marca, ob 19. uri. Zagotovljeno bo za spletni prenos. Gremo Maribor!