You are currently viewing V soboto se odpravljamo na gostovanje v Škofjo Loko
Foto: Mitja Potočnik
  • Post category:Novice

Sobota prinaša novo tekmo lige NLB in novo gostovanje. Rokometaši mariborskega Branika se tokrat odpravljajo v Škofjo Loko, kjer jih čaka obračun z zasedbo RD Urbnascape Loka.

Škofjeločani so v novo sezono vstopili z novim trenerjem, ekipo vodi Jure Šterbucl, in v uvodnih krogih prikazali nekaj odličnih predstav. Po sedmih krogih je naš tokratni nasprotnik ob dveh porazih petkrat zmagal in je trenutno na petem mestu lestvice lige NLB. Loka še vedno goji hiter rokomet, ki jo je krasil v zadnjih sezonah, zato je pred našo ekipo, ki je trenutno zavoljo poškodb pošteno zdesetkana, zahtevna naloga.

Najboljši posamezniki v dresu Urbanscape Loke v napadu so Urban Pipp (44 golov), Aljaž Jesenko (33 golov) in Grega Jamnik (28 golov). Ekipo je pred to sezono okrepil nekdanji reprezentant Darko Cingesar, ki je s svojimi izkušnjami zelo pomemben člen Šterbuclove zasedbe.

Naš trener Luka Žvižej je ta teden pogrešal številne igralce, zato je bila priprava na nasprotnika nekoliko otežena, a je ekipa navkljub vsem težavam odlično trenirala. Moštvo je pred sobotno tekmo zelo motivirano in napoveduje borbeno predstavo.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Stanje v ekipi ni najbolj rožnato. Ta teden smo ostali še brez treh igralcev. Cel teden smo se pripravljali kar na eni strani, saj zaradi odsotnosti nismo uspeli sestaviti ekipe. Nič za to. Za tekmo nas je dovolj. Vsi se zavedamo, kaj je potrebno storiti, kaj je potrebno popraviti in kaj nam manjka. Upam, da stvari s treninga čim prej in čim večkrat prenesemo na tekme ter tako pridemo do rezultatov, ki si jih vsi najbolj želimo.”

Tudi tokratni obračun boste lahko pospremili v spletnem prenosu. Gremo Maribor!