You are currently viewing V drugem polčasu zmanjkalo energije za boljši rezultat
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 8. krogu gostovali pri RD Urbanscape Loka. Gostitelji so tekmo dobili s 30:22.

Trener Maribora Luka Žvižej se je na zahtevno gostovanje podal z zelo okrnjeno zasedbo, ki je v prvem polčasu igrala zelo dobro. Uvodnih 10 minut je bilo izredno izenačenih, nato pa so naši fantje nekajkrat povedli, vsekakor pa ves čas držali korak z nasprotnikom, ki je v tej sezoni nanizal nekaj zelo dobrih rezultatov. V finišu prvega polčasa so gostitelji izkoristili nekaj napak v naši igri in na odmor odšli s prednostjo treh golov (15:12).

Začetek drugega dela je zaznamoval strelski post Maribora, ki je prvi gol v nadaljevanju dosegel  v 37. minuti, ko je bil s 7-metrovke natančen Simon Razgor. Prvi gol iz igre v drugem polčasu pa je Maribor dočakal šele v 41. minuti, ko je Izidor Budja zadel za 19:14. Domačini so v zadnji četrtini tekme nadzirali dogajanje na parketu, naši ekipi pa je ob vseh odsotnostih pošla sapa, tako da je škofjeloška ekipa na koncu slavila s 30:22.

Pri Mariboru sta po pet golov dosegla Mitja Janc in Filip Jerenec, prvi strelec tekme pa je bil domači organizator igre Aljaž Jesenko.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na žalost so nas spet drago stale te naše napake. Predvsem v napadu jih je bilo preveč. Res je, da se nam poznajo vse odsotnosti, ampak vseeno bo potrebno te napake v napadu popravit, biti bolj zbran pri zaključkih v napadu. Nimamo kaj, moramo iti naprej, dvigniti glave in se pobrati ter na naslednji domači tekmi z borbeno predstavo narediti vse, da osvojimo obe točki.”

8. krog lige NLB:
RD Urbanscape Loka
– RK Maribor Branik 30:22 (15:12)
Loka: Dolenc 1, Juričan, Stanojlović; A. Jesenko 7, U. Pipp 4, Dolenc 3, M. Pipp 3, Bergant 2, M. Jesenko 2, Cingesar 2, Yankovskyy 2, Belič-Pfajfar 1, Mali 1, Jamnik 1, Damjanović 1, Derlink.
Maribor: Strašek 3, Lorger 9, Milačić; Veselinović 2, Sok, Jerenec 5, Janc 5, Blagotinšek, Razgor 3, Budja 2, Dosedla 3, Knez, Kovačec, Gregorič 2.