You are currently viewing Luka Žvižej: Želim si, da stvari iz treningov uspešno prenesemo na tekme
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši v ligi NLB so zaradi reprezentančnega premora trenutno prosti. Klubi premor izkoriščajo za treninge in regeneracijo, saj se novi izzivi hitro bližajo. RK Maribor Branik bo prihodnji konec tedna znova na delu, naslednji nasprotnik v slovenski ligi je RD Herz Šmartno, s trenerjem Luko Žvižejem pa smo se po tednu trenigov med reprezentančnim premorom na kratko pogovorili o stanju ekipe.

  • V zadnjih tednih je bila ekipa zelo zdesetkana, številni igraci so manjkali zaradi poškodb. Kakšno je trenutno stanje v slačilnici, kdaj bomo znova kompletni?

Kar veliko število poškodovanih igralcev se je nabralo v zadnjih tednih. Težko rečem, kdaj bomo kompletni, kajti pri dveh igralcih gre za težje poškodbe, zato bosta odsotna dalj časa, ostali pa se počasi vračajo in upam, da bomo lahko čim prej v čim večjem številu skupaj trenirali.

  • Kako ste izkoristili premor, kako so potekali treningi v zadnjem tednu?

Premor smo izkoristili tako, da so tisti igralci, ki so poškodovani oziroma imajo manjše težave, vadili po posebnem programu. Nekateri so šli v reprezentance, ostali pa so delali normalno. Odpravljali smo določene napake, ki so se ponavljale v naši igri. Jasno je, da se pripravljamo na nove tekme.

  • V naslednjem krogu se bo RK Maribor Branik pomeril z novincem v ligi, z zasedbo RD Herz Šmartno. Kaj narediti, da ekipa ne podleže pritisku na tekmi, ki jo je potrebno zmagati?

V soboto nas čaka zelo pomembna tekma, točke morajo ostati doma. Tega si nadvse želimo. Kaj narediti, da ne podležemo pritisku? Stvari, ki jih delamo na treningu, in pa vse te občutke, je samo treba prestaviti na tekmo. Če nam to uspe, ne vidim razlogov, da se ne bi veselili zmage.

  • Kakšne so trenerjeve želje za zaključek jesenskega dela?

Moja največja želja je, da se vsi fantje čim prej pozdravijo in da bomo lahko trenirali v polni postavi. Želim si, da vse stvari, ki nam uspevajo na treningih, kjer delujemo zelo dobro, prenesemo na tekmo. Tekma je tista, ki na koncu šteje. Štejejo točke in teh si želimo čim več.

Tekma med RK Maribor Branik in RD Herz Šmartno je na sporedu v petek, 12. novembra, ob 19. uri. Poskrbljeno bo za spletni prenos, sproti pa vas bomo obveščali, kakšni protokoli bodo veljali za ogled tekme v živo.