You are currently viewing V petek obračun z RD Urbanscape Loka
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Liga NLB se nadaljuje. RK Maribor Branik bo v petek, 31. marca, ob 19.uri v dvorani Tabor gostil RD Urbanscape Loka.

Gre za obračun z osmo ekipo slovenskega državnega prvenstva, ki ima ob odigrani tekmi manj pred nami sedem točk naskoka. Varovanci Gregorja Cvijića so na 18 tekmah vpisali pet zmag, štiri remije in doživeli devet porazov.

V škofjeloški ekipi so v napadu najnevarnejši Mark Batagelj (79 golov), Matija Nikolić (65 golov) ter Matevž in Aljaž Jesenko (61 in 60 golov). Pomembno vlogo v ekipi igra tudi naš nekdanji član in slovenski reprezentant Darko Cingesar.

Trener Luka Žvižej ima še naprej podobne težave kot ves drugi del sezone. Ekipa se je med tednom zavzeto pripravljala na nov izziv, ob tem pa se vsi v klubu zavedamo, da bo potrebno do konca sezone izkoristiti vsako priložnost za osvojene točke.

Za napoved tekme je poskrbel Vid Kačičnik, ki je ta četrtek praznoval 21. rojstni dan: “Načrt je enak kot pred vsako tekmo. Želimo si, da bi dve točki ostali doma, saj bi nam prišli še kako prav v boju za obstanek v ligi. Kaj smo pripravili? Z ekipo smo se dobro pripravili na Škofjo Loko, ki igra tehnično dovršen rokomet in kaznuje vsako napako nasprotnika. Dali bomo vse od sebe, želimo pa si tudi čim številčnejše podpore naših navijačev, zato vas vse vabim na petkovo tekmo.”

Se vidimo v dvorani Tabor. Gremo Maribor!