You are currently viewing Dober drugi polčas žal premalo za uspeh
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 20. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil RD Urbanscape Loka. Napeta tekma se je končala z zmago gostov z 28:30.

Prvi gol na tekmi so v 2. minuti prek Cingesarja dosegli gostje, uvodne minute pa so bile povsem izenačene. Po dobrih sedmih minutah se je v vratih Loke razigral Luka Stanojlović, kar so varovanci Gregorja Cvijiča izkoristili in povedli z dvema goloma za ostanka. Maribor se je vrnil v 13. minuti, ko je Teo Jezernik zadel za 8:9, za izenačenje pa se žal ni izšlo. V drugem delu prvega polčasa so gostje izkoriščali napake v naši igri in v 23. minuti povedli celo z 11:16, dve minuti pred odmorom pa z 12:18. To je bil na koncu tudi izid polčasa.

Drugi polčas je z golom za Maribor odprl Vid Kačičnik, a so gostje vseeno uspeli ohranjati varno razliko. Borbena igra se je obrestovala v 39. minuti, ko je kapetan Tadej Sok iz sedmih metrov znižal na 19:21. Sledilo je kar nekaj zapravljenih priložnosti za popolno vrnitev. To je Loka izkoristili in 15 minut pred koncem pobegnila na 20:25. Naši fantje se niso predali, saj so se v 57. minuti prek Planinška znova približali na dva gola zaostanka.

Pri Mariboru je sedem golov dosegel Izidor Budja, za igralca tekme pa je bil izbran Matevž Jesenko.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Mogoče je manjkalo malo zbranosti. Predvsem v trenutkih, ko smo imeli na koncu dva igralca več in smo namesto doseženega gola izgubili žogo. Ampak to je ena žoga, na to je potem težko na tak način gledati. Težava je, ker ne izkoriščamo svojih priložnosti. Veliko je zgrešenih strelov, ki se pretvorijo v protinapade. Na žalost. To je to, česar smo v tem trenutku zmožni.”

Gregor Cvijič, RD Urbanscape Loka: “Ekipa v prvem polčasu ni dobila dovolj za zmago že v prvem polčasu. V njem smo igrali, kot smo se dogovorili. V obrambi smo bili osredotočeni, dobro smo tekli, napad je bil na pravem nivoju. V drugem delu pa nismo igrali kot ekipa. Ekipa je tista, ki zmaguje in ne posameznik. Ekipa pomaga vratarju in pomaga do pozitivnega rezultata. In odnos v drugem polčasu je bil katastrofalen.”

20. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Urbanscape Loka 28:30 (12:18)
Maribor: Zupančič 8, Lorger, Strašek 4; Planinšek 2, Jezernik 5, Sok 5, Kovačec 1, Jerenec, Košec 1, Gregorič 1, Kačičnik 5, Budja 7, Razgor, Hedl 1.
Loka: Stanojlović 1, Juričan 9; Jakac, Dolenc 1, Cingesar 4, Mali, Križaj, Jesenko A. 4, Damjanović 4, Batagelj 5, Nikolić 4, Jesenko M. 6, Klemenčič 1, Šilc, Atanasov 1.