You are currently viewing Simon Razgor: Glede na potek kariere je Maribor moj ‘domač’ klub
Tadej Regent/Delo
  • Post category:Novice

Pred sedmimi leti je po sedmih super sezonah štajersko prestolnico z nazivom najboljšega strelca v klubski zgodovini zapustil Simon Razgor. Nekdanji slovenski reprezentant se po sedmih letih v dresu beloruskega velikana Meshkov Brest vrača v Maribor.

Z legendo Maribora smo po podpisu pogodbe, ki bo začela veljati z začetkom sezone 2021/2022, opravili kratek pogovor.

Simon, po sedmih letih si se odločil za vrnitev v Maribor. Kako to, da si se odločil za povratek v ‘domač klub’?

»Po poteku kariere smatram Maribor za domač klub. Tam sem preživel sedem let, ki so med najbolj plodnimi v moji karieri. Tam sem naredil res dober temelj za nadaljnja leta. Če logično pogledamo številke, se vse skupaj sklada. Sedem let sem bil v Mariboru, sedem let sem bil v Brestu, zdaj pa se znova vračam nazaj. Glede na leta je težko pričakovati, da bom v Mariboru odigral še sedem let, ampak se navkljub temu zelo veselim novih izzivov. V Maribor prihajam z miselnostjo, da se zame vse skupaj začne znova. Ne pričakujem, da imam zaradi preteklosti kaj kredita. Znova se bo treba izkazati in si priboriti naklonjenost soigralcev in vseh ostalih v klubu.«

Kako so potekali pogovori z vodstvom kluba, kako ste se dogovorili za sodelovanje?

Lahko rečem, da smo se nekako začutili. Z družino smo že lani razmišljali o odhodu iz Belorusije, a se na koncu odločili, da še eno leto ostanemo v Brestu. Letos pa smo nekako sklenili, da bi bil čas za vrnitev domov. Pojavila se je možnost sodelovanja z Mariborom, kar mi v domačem okolju tudi najbolj ustreza. Dogovor ni bil težek, hitro smo se vse dogovorili, res pa se zelo veselim, da se vračam v Maribor.

Si po odhodu iz Maribora spremljal rokometno dogajanje v štajerski prestolnici. Ekipa se je v sedmih letih močno spremenila. Trener Siniša Markota ima na voljo zelo mlade in nadarjene fante. Kje vidiš svojo vlogo v klubu v novi sezoni?

Ves čas sem spremljal dogajanje v Mariboru. Ko je v vmesnem času šlo klubu slabo, mi ni bilo vseeno. Vesel sem, da je vodstvo vzpostavilo neko hierarhijo, nek sistem. Prepričan sem, da bo ta sistem v naslednjih letih dal rezultate. Težko je sicer reči, kdaj se bo to zgodilo. Podrobno pa sem Maribor spremljal v zadnjih mesecih, ko sem bil pozoren tudi na igro. Tekme sem gledal, kolikor mi je čas dopuščal, saj imamo v Brestu zelo naporen ritem. Vidi se, da je ekipa perspektivna in mlada. Zaradi mladosti je veliko nihanj. Za mano je nekaj let v tujini, kjer sem igral z igralci na najvišjem nivoju, kar mi bo prišlo prav. Svojo vlogo vidim prav v tem, da lahko z izkušnjami fantom pomagam. Tudi kar se tiče fizične pripravljenosti, se dobro počutim, zato bom lahko na igrišču res dal od sebe maksimum.