You are currently viewing V soboto v lov na nove točke, pred nami je gostovanje v Ljubljani
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Mini premor po začetku spomladanskega dela lige NLB za RK Maribor Branik je končan. V 15. krogu nas čaka gostovanje pri MRK Ljubljana.

Gre za izredno pomembno tekmo z ekipo, ki je z dvema zmagama v tej sezoni na 13. mestu in za varno cono zaostaja za štiri točke. Maribor je spomladanski del odprl s štajerski derbijem, ki so ga dobili Celjani, a se je naša ekipa izkazala z odlično predstavo in 24-kratne prvake pošteno namučila.

Trener Luka Žvižej napoveduje izredno čvrsto tekmo: “Obojni imamo v tej tekmi enak cilj, to je dobiti obe točki. Vsi se borimo za te točke, ki jih še kako potrebujemo. Pričakujem eno res trdo tekmo, velik boj in nepopustljivo igro. Verjamem pa, da bomo mi tisti in da bomo vse za to naredili, da odidemo v Ljubljano in se domov vrnemo z dvema točkama.”

Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je Maribor dobil s 34:25. Ekipa bo naredila vse, da ponovi predstavo iz dvorane Tabor.

Maribor je imel v tej sezoni vselej veliko smole s poškodbami. Žvižej je trenutno zelo zadovoljen s stanjem v slačilnici, saj je zasedba skoraj popolna. “Stanje v ekipi je kar dobro. Po dolgem času smo na treningih v zares velikem številu. Imamo dve odsotnosti, dva poškodovana igralca. Še vedno pa bo zaradi kazni manjkal Simon Razgor. Vsi ostali so pripravljeni in z nestrpnostjo pričakujejo to tekmo in boj za novi točki.”

Obračun je na sporedu v soboto ob 19. uri, poskrbljeno bo za spletni prenos.