You are currently viewing V Ljubljani do zanesljive in pomembne zmage
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 15. krogu lige NLB gostovali pri MRK Ljubljana in prišli do zmage.

Varovanci Luke Žvižeja so slavili s 34:29, zmaga pa je bila več kot zaslužena. Prvi gol na tekmi je dosegel kapetan Tadej Sok, že v 4. minuti pa je po vmesnih golih Janca in Hedla Sok povišal na 4:1. Prednost je nato skozi prvi polčas še narasla. Maribor je v 14. minuti prek Leona Gregoriča povedel z 10:4, za najvišjo prednost v prvem delu pa je v 18. minuti poskrbel Mitja Janc (4:12). V finišu prvega dela so se Ljubljančani nekoliko približali, ob odmoru je bilo 12:16.

Maribor je na začetku drugega polčasa brez težav ohranjal prednost in jo po dobrih 10 minutah igre vnovič povišal na +8. V 41. in 42. minuti je bil natančen Jure Hedl ter zadel za 16:23. Naša ekipa se ni ustavljala in izkoriščala dobro igro v obrambi ter obrambe Denisa Straška. Pred začetkom zadnje četrtine srečanja je Domen Knez zadel za 17:26. V zadnjih minutah tekme so Ljubljančani nekoliko omilili poraz, Maribor pa je tekmo dobil z 29:34.

Prva strelca Maribora sta bila s po 7 goli Tadej Sok in Domen Knez, 6 golov je dodal Mitja Janc. Pri Ljubljani je 8 golov dosegel Miha Kolmančič.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Z rezultatom smo seveda zelo zadovoljni. Prvotni cilj je bil osvojiti dve točki. Na žalost smo izgubili enega igralca, ki je na tekmi staknil poškodbo. Ampak ni hudega. Gremo naprej. Igralci so odigrali, kot smo se dogovorili. Bili so vzponi in padci, ampak na koncu smo tekmo pripeljali do konca po naših željah in zdržali njihove pritiske ter zasluženo zmagali.”

15. krog lige NLB:
MRK Ljubljana – RK Maribor Branik 29:34 (12:16)
Ljubljana: Kromar, Lukman 5, Jaklič, Novak Urh, Pintar 1, Rebevšek, Križaj 2, Makivić, Batagelj 3, Lukman 6, Pernovšek, Brulec 1, Kolmančič 8, Leskovar 3, Tomšič, Ključanin.
Maribor: Lorger, Strašek; Knez 7, Planinšek, Dosedla 1, Veselinović, Sok 7, Kovačec 2, Jerenec 1, Janc 6, Košec, Gregorič 1, Blagotinšek 2, Budja 1, Hedl 4, Rakita 2.