You are currently viewing Sobota prinaša domačo tekmo z RK Slovenj Gradec 2011
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

16. krog lige NLB prinaša sosedski spopad z ekipo iz Slovenj Gradca. Sobotna tekma, ki se začne ob 19. uri, je ob sprostitvi ukrepov krasna priložnost za rokometni praznik v dvorani Lukna.

Ekipa je po zmagi na gostovanju v Ljubljani zavzeto trenirala in se pripravljala na nov izziv, ki prinaša priložnost za nove točke. Slovenj Gradec ima na lestvici lige NLB dve točki prednosti pred našo ekipo, kar daje tekmi še dodaten pomen.

Pri Slovenj Gradcu so na dosedanjih tekmah v napadu najbolj izstopali Rok Cvetko (68 golov), Vid Levc (61 golov), Uroš Štumpfl (56 golov) in Teo Jezernik (55 golov). Ekipo vodi Ivan Vajdl.

Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni so dobili igralci Slovenj Gradca (29:22), ki so na prvih 15 tekmah sedemkrat slavili, enkrat remizirali in sedemkrat izgubili.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Priprave na sobotno tekmo so potekale normalno, po načrtih, in brez večji težav. Zavedamo se, da v goste prihaja zelo borbena in kvalitetna ekipa. Po drugi strani pa verjamemo, da smo pripravljeni, da damo od sebe maksimum in se podamo v boj za nove točke, ki si jih zelo želimo.”

Prvič po marcu 2020 brez omejitev števila gledalcev in PCT pogojev

Sobota ponuja tudi krasno priložnost za pravi rokometni praznik v dvorani Lukna, saj bo po sprostitvi ukrepov mogoč številčenjši obisk tekme. Ekipa v lovu na nove točke v ligi NLB potrebuje podporo navijačev, z dobrim obiskom pa bi lahko ustvarili pravi rokometni praznik.

Obračun je na sporedu v soboto, 26. februarja, ob 19. uri. Gremo Maribor!