You are currently viewing Po odlični končnici do velike zmage proti Slovenj Gradcu
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 16. krogu lige NLB je v dvorani Lukna gostoval RK Slovenj Gradec 2011. Maribor je tekmo dobil z 28:24.

Tekmo so z golom v drugi minuti odprli gostje, a je za Maribor takoj odgovoril Mitja Janc. V uvodnih minutah nismo videli veliko zadetkov, v osmi minuti je bil izid 2:2. Zelo razpoložen je bil naš vratar Gregor Lorger, na krilih njegovih obramb pa je ekipa povedla s 5:2. Slovenj Gradec se je v drugi polovici prvega polčasa nekajkrat približal na gol zaostanka, a popuščanja ni bilo. Maribor je prednost zadržal in ob odmoru vodil z 12:10.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so v 34. minuti prek Cvetka povedli s 13:14. Maribor ni bil dolgo v zaostanku in v 40. minuti poskrbel za nov preobrat ter prek kapetana Soka povedel z 18:17. Zadnja četrtina tekme je bila zelo napeta in izenačena. Gostje so zadnjič vodili v 53. minuti, a je Izidor Budja  z dvema zaporednima goloma poskrbel za vodstvo Maribora, ki je nato zagospodarli na parketu dvorane Lukna. Prav Budja, ki je bil v napadu zelo razpoložen, je v 59. minuti poskrbel za vodstvo s 27:24 in dokončno odločil tekmo, ki se je končala z izidom 28:24.

Za igralca tekme je bil izbran Izidor Budja, ki je dosegel 10 golov. Pri Slovenj Gradcu je bil s petimi goli najboljši Uroš Štumpfl. Lorger je tekmo končal s 13 obrambami.

Luka Žvižej: “Ko tako tekmo dobiš, ko je vložek velik, so tudi navijači velik plus. Fante moram pohvaliti, da smo danes odigrali točno tako, kot smo se dogovorili. Prikazali smo eno pravo borbo in na koncu ob zbrani igri tekmo pripeljali do konca. Prvoten cilj je bil dosežen, to je bila zmaga proti kvalitetni ekipi Slovenj Gradca. Razumljivo smo zelo zadovoljni.”

Ivan Vajdl: “Čestitke Mariboru za zmago. Danes je bilo v naši igri veliko nihanj. Dobro smo začeli, a takoj padli v luknjo. Tudi na koncu se nam je to ponovilo. Na sredini drugega polčasa nismo sestavili obrambe, Budja nas je rešetal s streli od daleč. Tudi v fazi napada smo nato šli iz napake v napako, delali veliko napak pri iskanju krožnega napadalca, ob tem pa je bil v golu Maribora dobro razpoložen Lorger. Vse to so vzroki za današnji poraz.”

16. krog lige NLB:
RK Maribor Branik
– RK Slovenj Gradec 2011 28:24 (12:10)
Maribor: Milačić, Lorger; Knez, Planinšek 3, Dosedla, Veselinović 3, Sok 4, Kovačec, Jerenec, Janc 3, Košec 3, Gregorič, Blagotinšek, Budja 10, Hedl, Rakita 2.
Slovenj Gradec: Grobelnik, Bulović, Kotar 1, Jezernik 4, Levc 4, Krajnc, Petrič, Lesjak, Kleč 1, Komar, Cvetko 2, Štumpfl 5, Smolnikar, Golčar 4, Yankovskyy 3, Dobaj.