You are currently viewing Po dveh domačih tekmah je čas za gostovanje pri Slovenj Gradcu
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Pred rokometaši mariborskega Branika je nova preizušnja v ligi NLB. Vijoličasti se bodo v soboto ob 19. uri pomerili z neugodno ekipo RK Slovenj Gradec.

Slovenj Gradec je v tej sezoni na 17 tekmah devekrat zmagal in osemkrat izgubil. S tremi odigranimi tekmami več je mesto pred Mariborom, Korošci pa imajo na lestvici osem točk prednosti.

Medsebojno tekmo 5. kroga lige NLB v dvorani Tabor je s 26:30 dobil Slovenj Gradec, glavni razlog za poraz vijoličastih pa je bil slab začetek tekme. Varovanci Siniše Markote imajo zaradi mladosti in primanjkljaja izkušenj v tej sezoni nekaj težav s konstantnostjo, za uspeh pa je vselej pogoj dobra obramba.

Na zadnji odigrani tekmi proti Ormožu so vijoličasti v zaključku prvega polčasa naredili preveč napak, da bi prišli do novih točk, v četrtek in petek pa so na treningih odpravljali napake in se pripravljali na nov zahteven preizkus. Markota je zelo zadovoljen, ker se je v sredo v igro vrnil Matija Golik, ki bo s svojimi izkušnjami in kvalitetami velika dodana vrednost igri Maribora.

Da bosta obramba in zbranost ključ za uspeh na gostovanju pri Slovenj Gradcu je v napovedi tekme potrdil vratar Mark Ferjan: “Za uspeh proti Slovenj Gradcu bo moral vsak od nas pokazati več kot proti Ormožu. Bolj kot na tekmeca se moramo osredotočiti nase, igrati dobro v obrambi in v napadu ne zapravljati žog. Na tak način imamo v soboto možnosti za dober rezultat.

Kot so sporočili iz Slovenj Gradca bo tekmo prenašala koroška regionalna televizija.