You are currently viewing Odlična predstava v Slovenj Gradcu za šesto zmago v sezoni
Aljaž Sešel
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na zahtevnem gostovanju pri RK Slovenj Gradec 2011 navdušili z odlično predstavo in prišli do zanesljive zmage s 25:31.

Že začetek tekme je nakazal odlično dnevno formo našega vratarja Marka Ferjana, prvi gol na tekmi pa je v 2. minuti dosegel Filip RakitaVijoličasti so blesteli s super igro v obrambi, zasijali pa so predvsem v zadnjih 10 minutah prvega polčasa. Do 17. minute je bil izid poravnan (7:7), v finišu prvega dela pa je sledila serija vijoličastih, ki so si do odmora priigrali kar sedem golov prednosti (10:17).

Na začetku drugega polčasa so Mariborčani uspešno zadržali nalet gostiteljev in ohranili lepo prednost. Tudi v drugem delu je bil Ferjan izredno razpoložen in pridno zbiral obrambe, nase pa je ves čas opozarjal Filip Rakita, ki je polnil mrežo domače ekipe tako iz igre kot s črte sedmih metrov. V zadnjo četrtino tekme je Maribor vstopil s prednostjo 13:22, kar je zadoščalo za miren zaključek srečanja. Drugi polčas je sicer postregel tudi s po enim rdečim kartonom na vsaki strani. V 38. minuti je s tekmo končal član koroške ekipe Tilen Grobelnik, v zadnji minuti tekme pa je bil izključen še Anže Blagotinšek. To ni vplivalo na razplet obračuna. Maribor je odigral zares dobro tekmo in na koncu povsem zasluženo slavil s 25:31.

Prvi strelec tekme je bil Filip Rakita z 9 goli, v vratih Maribora pa je s 14 obrambami blestel Mark Ferjan. Pri Slovenj Gradcu sta po 5 golov dosegla Levc in Cvetko. Ferjan je bil izbran za igralca tekme.

Za vijoličaste je to bila šesta zmaga v tej sezoni, z novima dvema točkama pa so se približali zgornjemu delu lestvice. V naslednjem tednu Maribor znova čaka dvojni spored, tokrat z dvema domačima tekmama. V sredo je na vrsti obračun s Krko, v soboto pa tekma z Urbanscape Loko. Obe tekmi boste lahko pospremili v spletnem prenosu.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Občutki so zelo dobri, veliko boljši kot nazadnje doma proti Ormožu. Čestitam svojim fantom za zasluženo zmago, čestitam domačinom za korektno borbo. Prepričan sem da smo jih presenetili z obrambo 6-0, rešilo nas je tudi, da so domači zgrešili veliko zicerjev ter to da smo imeli zelo razpoloženega vratarja. Z našo borbenostjo in pametno igro v napadu smo zasluženo zmagali.

Sebastjan Sovič, RK Slovenj Gradec 2011: “Občutki nocoj so zelo slabi, gostje so si to zmago absolutno zaslužili. Vedeli so po kaj so prišli, mi pa žal ne. Ne vem od kod tako bleda predstava, žal mi je za naše navijače. Nismo imeli danes tistega ekipnega duha, ki nas je krasil skozi sezone, imeli smo zelo slab izkoristek 100 procentnih strelov . Še enkrat čestitam Mariborčanom za nocojšnjo zmago.

18. krog Lige NLB:
RK Slovenj Gradec 2011 – RK Maribor Branik 25:31 (10:17)
Slovenj Gradec: Levc 5, Cvetko 5, Živkovič 3, Šol 3, Milenković 2, Štumpfl 2, Bulovič 2, Grobelnik 1, Dobaj 1, Banfro 1, Yankovskyy, Soldo, Petrič, Šuntner, Lesjak, Ošlak.
Maribor: Lorger, Ferjan 13; Rakita 9, Planinšek 5, Miličević 3, Budja 3, Žabič 3, Hočevar 2, Hedl 2, Golik 2, Pungartnik 1, Veselinović 1, Lasica, Blagotinšek, Zupanič, Košec, Jerenec, Sok.