You are currently viewing Maribor sezono začenja v Novem mestu
Foto: Andrej Petelinšek
  • Post category:Novice

Konec je dolgih priprav, v katerih so varovanci Marka Šibile pilili formo in se pripravljali na novo sezono v Ligi NLB.

V soboto se začenja zares, vijoličaste pa v 1. krogu Lige NLB čaka gostovanje pri novomeški Krki. Novomeščani se v zadnji sezoni niso uspeli uvrstiti v ligo za prvaka, pred to sezono pa so kar pošteno spremenili ekipo. Trener Roman Zarabec je v dvorani Marof pozdravil tri novince (Andraž Kete – RK Gorenje Velenje, Žiga Urbič – RK Trimo Trebnje in Jan Gorela – RK Železničar 1949), ekipo pa je zapustilo šest igralcev (Leon Rašo, David Didovič, Aleksandar Tomić, Luka Florjančič, Grega Okleščen in Jernej Papež).

Mariborčani so se na prvi test v novi sezoni skrbno pripravili, trener Marko Šibila pa pred tekmo razmišlja: “Na tekmo smo se pripravljali kot vedno. Gre za neko ustaljeno proceduro. Skušali smo pridobiti čim več informacij, saj je Krka precej spremenila svojo ekipo, to pa zahteva posebno pozornost. Igralce v glavnem poznamo, a si ne želimo, da bi nas nasprotnik na kakršenkoli način presenetil.

V sezoni 2018/2019 so Mariborčani dobili obe medsebojni tekmi v Ligi NLB, sicer pa smo od leta 2010 ob desetih obiskih dvorane Marof v Ligi NLB le enkrat izgubili. Kako bodo igralci tokrat lovili točke? “Dobri bomo morali biti v vseh segmentih igre. Skušali se bomo prilagoditi na tak način, da bomo izpostavili naše prednosti in hkrati nevtralizirali nasprotnikove. Zavedamo se, da je Krka zelo dobra ekipa z veliko mladimi in igre željnimi igralci, ki so jim dodani tudi nekateri bolj izkušeni. Pričakujemo težko prvenstveno tekmo,” dodaja Šibila.

Tekma je na sporedu v soboto, 7. septembra, ob 19. uri, Mariborčani pa bodo tudi v 2. krogu igrali v gosteh v Ribnici. Prva domača tekma bo na sporedu v 3. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja RK Gorenje Velenje. Pred omenjeno tekmo bodo na voljo tudi sezonske vstopnice za sezono 2019/2020.