You are currently viewing Po slabi končnici poraz v Novem mestu
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Na tekmi 1. kroga Lige NLB so Mariborčani gostovali v Novem mestu. MRK Krka je v dvorani Marof po napeti končnici prišla do zmage s 27:25.

Varovanci Marka Šibile so sicer tekmo začeli bolje in večji del prvega polčasa vodili. Prednost nikdar ni bila zares izrazita, gostitelji pa so se v zadnjih minutah prvega dela najprej povsem približali in nato tudi izenačili. Izid polčasa je bil 11:11.

Tudi drugi polčas so bolje začeli vijoličasti, ki so v 39. minuti povedli s 17:13. Krka je v zadnji četrtini tekme zaigrala veliko bolje, Mariborčane pa je ob živce spravljal predvsem razpoloženi vratar domačih Žiga Urbič. Gostitelji so izenačili v 53. minuti (23:23), Mariboru pa nato ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je zahteval Marko Šibila. V končnici tekme so bili igralci Krke mirnejši, glavni junak zmage je na koncu bil vratar Urbič, ki je v zadnjih minutah ubranil tudi dve sedemmetrovki.

Najboljša strelca tekme sta bila na koncu s po osmimi goli domača igralca Jan Gorela in Andraž Kete. Pri Mariboru se je s šestimi goli izkazal Iulian JerebieMark Ferjan je zbral sedem obramb, Martin Kocjančič pa eno.

Strelci Maribor: Jerebie 6, Sok 4, Velkavrh 3, Kljun, Zugan, Budja in Sivka po 2, Hočevar, Jerenec, Miličević in Ranevski po 1.