You are currently viewing Sok: Za tako izenačeno tekmo smo naredili preveč napak
Foto: MRK Krka (Facebook)
  • Post category:Novice

Sezona se za RK Maribor Branik ni začela po željah. Vijoličasti so v 1. krogu gostovali v Novem mestu, kjer je Krka slavila s 27:25. Misli o prvem testu v novi sezoni je strnil kapetan ekipe Tadej Sok.

Za nami je prva tekma nove sezone, ki pa se na žalost ni odvila po naših željah. Čeprav smo si te zmage zelo želeli, se nam ni izšlo in na koncu so točke ostale v Novem mestu. Sam začetek tekme je bil točno tak kot smo se dogovorili. Trda obramba in preudarna igra v napadu. Tekmo smo pravzaprav imeli povsem pod nadzorom tam do 45., 50. minute, ko pa se nam je ponovno zgodil tisti padec v igri. To se nam dogaja že precej časa. Po vodstvu s štirimi goli, smo enostavno prenehali igrati. Izgubili smo nekaj žog, ki jih ne bi smeli, razbranili domačega vratarja in dopustili Novomeščanom, da so se ponovno vrnili v igro,” je povedal Sok.

Mariborčani so v končnici naredili preveč napak, hkrati pa so vijoličasti v zadnjih minutah zapravili tudi dve sedemmetrovki. Na napake je opozoril tudi Sok: “Za tako izenačeno tekmo smo naredili enostavno preveč napak in to moremo nujno popraviti. Potrebno je čestitati Krki za zmago, mi pa moremo vse sile preusmeriti v to, da se čim bolje pripravimo na naslednje gostovanje v Ribnici. Sezona je še dolga, zato glave gor in gremo na naslednjo tekmo, na kateri bomo poskusili presenetiti nasprotnika.

Priložnost za nove točke prihaja v soboto, ko se bodo Mariborčani pomerili z Ribnico. Tudi v 2. krogi naši fantje igrajo v gosteh, prva domača tekma pa bo na vrsti v 3. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja Gorenje iz Velenja.