You are currently viewing Šibila pred gostovanjem v Ribnici: Želimo biti konkurenčni
Marko Šibila; Foto: RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

V 2. krogu Lige NLB nas čaka novo gostovanje. Tokrat se igralci RK Maribor Branik odpravljajo v Ribnico, kjer so sezono 2018/2019 sklenili z veliko zmago, s katero so si zagotovili evropsko vstopnico.

Nova sezona se za Maribor ni začela po željah. Poraz v Novem mestu proti Krki je že pozabljen, trener Marko Šibila pa je ekipo ves teden pripravljal na nov izziv – obračun z Ribnico.

Predvsem razmišljamo o sebi, ne želimo se obremenjevati z nasprotniki. Absolutno je Ribnica na prihajajoči tekmi favorit, mi pa bomo skušali odigrati karseda najbolje. Želimo biti konkurenčni, potem pa bomo videli, kako in kaj. Poraz proti Krki nas je vsekakor prizadel. Mislim, da smo tekmo odigrali v krču. Upam, da bomo to hitro pozabili in da bo vse skupaj šlo v pravo smer,” je pred drugo tekmo v novi sezoni povedal Šibila.

Ribnica je tudi v novi sezoni izredno močna, a so naši fantje ob zadnjem obisku tamkajšnje dvorane dokazali, da se lahko z ekipo, ki jo vodi Damjan Škaper, uspešno kosajo. Suhorobarji so v uvodnem krogu v gosteh premagali Slovenj Gradec (33:36), hkrati pa uspešno prestali uvodni test v EHF pokalu, kjer so v uvodnem kvalifikacijskem krogu na obeh tekmah premagali estonsko zasedbo Polva Serviti.

Vijoličasta zasedba je sicer v Novem mestu večji del tekme odigrala zelo dobro, na koncu pa je bila usodna neprepričljiva končnica. Povprečna starost ekipa je v tej sezoni gledano skozi prizmo klubske zgodovine rekordno nizka, naš trener pa poudarja, da bo potrebno biti na začetku tekmovalnega leta predvsem zelo potrpežljiv: “Vsi vemo, da moramo biti pri našem delu potrpežljivi. Ni enostavno, ko se ekipa spremeni in pomladi. V določenih trenutkih tekem se to vsekakor pozna. Generalno gledano tekma prvega kroga z naše strani ni bila slaba. Nekateri detajli niso bili takšni, kot bi si želeli, kar je tekmo obrnilo. Nazaj se ne bomo več ozirali, trdo garamo za naslednje tekme in skušamo izkoristiti svoje prednosti. Na tak način se bomo v nadaljevanju prvenstva na vsaki tekmi dostojno predstavili. Naš razpored je sicer zelo težek in zato je še toliko bolj pomembno, da damo vsako tekmo vse od sebe.