You are currently viewing Sezona 2021/22 v številkah
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Za nami je še ena izredno zanimiva sezona, ki je postregla s kar nekaj izrednimi tekmami. Ob dogajanju na parketu smo se seveda najbolj razveselili tudi dokončnega povratka navijačev na tribune.

RK Maribor Branik je v nedavno končani sezoni odigral 26 ligaških tekem in eno pokalno. Varovanci Luke Žvižeja so prišli do 11 zmag, ob tem pa dvakrat remizirali in 14-krat izgubili. Izredno pozitivna je bila domača ligaška forma – Maribor je v vlogi gostitelja dobil sedem tekem, dvakrat remiziral in le štirikrat izgubil.

Najboljši strelec Maribora v ligi NLB je postal Mitja Janc (22 tekem, 100 golov). Jancu sta se najbolj približala kapetan Tadej Sok (25 tekem, 93 golov) in Izidor Budja (25 tekem, 73 golov). Janc je v seštevku s pokalnim tekmovanjem sezono sklenil s 105 goli, Sok pa jih je dosegel 99.

V zapisnikih tekem Maribora v ligi NLB se je v zadnji sezoni znašlo 20 različnih imen, od tega trije vratarji. Vratarja Gregor Lorger in Denis Strašek sta v svojo statistiko ob vseh obrambah vpisala tudi po en gol.

Kaj pa najvišja zmaga v sezoni? Maribor je do nje prišel 19. septembra lani, ko je doma s 34:25 porazil MRK Ljubljana, omeniti pa velja še zmago nad RD Riko Ribnica v zaključku jesenskega dela (28:20).