You are currently viewing Ribnica močnejša na zadnji tekmi v sezoni
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je sezono 2021/22 sklenil s porazom v Ribnici, ki je slavila s 34:27. Maribor je bil na zadnji tekmi v sezoni izredno zdesetkan, kar se je na koncu tudi poznalo pri samem izidu.

Uvodne minute so bile izenačene, mariborski napad pa je na žalost uspešno zaustavljal Sandro Meštrić. V 5. minuti so gostitelji prvič povedli z dvema goloma prednosti, nato pa ves čas narekovali ritem igre. V nadaljevanju prvega dela igre so gostitelji nekajkrat povedli za tri gole, tik pred odmorom pa prišli do višje prednosti, ki so jo zadržali do konca prvega polčasa (19:13).

V drugem polčasu so fantje iskali povratek v obračun, ki ga gostitelji niso dopustili. Meštrić je še naprej zbiral obrambe, Ribnica pa je prek Simića v 39. minuti povedla s 25:15. V zaključku tekme so Mariborčani nekoliko stopili zaostanek in sezono sklenili s porazom 34:27.

Prvi strelec Maribora je bil s petimi goli Matic Košec, prvi strelec tekme pa je bil s sedmimi goli Ilija Bogdanović.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Končana je še zadnja tekma v sezoni. Na žalost se ni izšla po naših načrtih. Za kaj več bi danes morali biti maksimalno zbrani in na res najvišjem možnem nivoju. Vseeno, sezone je konec, v celoti smo lahko zadovoljni. Današnja tekma bo šla hitro v pozabo, po počitnicah pa se bomo osredotočili na nove cilje.”

26. krog lige NLB:
RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik 34:27 (19:13)
Ribnica: Klarič, Meštrić 15; Bogdanović 7, Ranisavljević 6, Simić 5, Pucelj 4, Žagar 3, Nosan 2, Cimerman 2, Miličević 2, Gorenc 2, Buneta 1, M. Nosan, Pogorelec, Zbačnik, Levstek.
Maribor: Strašek 13, Lorger; Košec 5, Rakita 4, Razgor 3, Gregorič 3, Budja 3, Knez 2, Janc 2, Blagotinšek 2, Dosedla 2, Kovačec 1, Jerenec, Planinšek, Hedl, Sok.