You are currently viewing Petek prinaša zadnjo tekmo v sezoni 2021/22
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Liga NLB se s petkovimi obračuni 26. kroga zaključuje. RK Maribor Branik se v zadnjem krogu državnega prvenstva podaja na gostovanje k RD Riko Ribnica.

Varovanci Luke Žvižeja so se zbrano pripravili na zadnji obračun, ki prinaša priložnost, da naša ekipa sezono sklene s štirimi zaporednimi tekmami brez poraza. Maribor bo v Ribnici lovil 12. zmago v sezoni, ki jo bo sklenil na 8. mestu.

Ribnica bo na petkovi tekmi branila 4. mesto, ki ga trenutno drži z 29 točkami. Varovanci Roberta Beguša so trenutno pri 13 zmagah, najbolj razpoloženi igralci v napadu pa so Uroš Miličević (25 tekem, 141 golov), Jan Pucelj (22 tekem, 108 golov) in Žan Žagar (25 tekem, 97 golov).

To bo tretja medsebojna tekma v tej sezoni. Maribor je dobil prvenstveni obračun v zadnjem krogu jesenskega dela, Ribnica pa se je veselil v Pokalu Slovenije.

Za napoved tekme je tokrat poskrbel Izidor Budja: “Priprave so bile rahlo otežene, saj se je pojavilo nekaj poškodb, ampak to ni vplivalo na potek treningov. Vzdušje je bilo sproščeno. V Ribnico gremo z željo, da pokažemo dober rokomet in energijo, ter hkrati pokažemo da sezone za nas navkljub vsemu še ni konec, saj ta tekma ne bo vplivala na našo končno uvrstitev na lestvici.”

Tudi tokrat bo poskrbljeno za spletni prenos.