You are currently viewing Po dramatični končnici do zaslužene točke
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 25. krogu lige NLB v športni dvorani Duplek gostil RD LL Grosist Slovan. Varovanci Luke Žvižeja so na zadnji domači tekmi prišli do remija (28:28).

Začetek prvega polčasa je bil izredno izenačen. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do 14. minute, nato pa so gostje prek Tufegdžića prvič povedli s +2 (5:7). Maribor se je ekspresno pobral in hitro izenačil, v 23. minuti pa boljšo igro kronal tudi z vodstvom. Za 10:9 je zadel Mitja Janc. Tri minute pred odmorom se Anže Blagotinšek povišal na 13:10, nato pa smo do odmora videli še nekaj zapravljenih priložnosti na obeh straneh. Na naši strani se je z dvema lepima obrambama izkazal Gregor Lorger, Filip Jerenec pa je bil tisti, ki je postavil izid polčasa (14:12).

Tekma je bila tudi v nadaljevanju izredno napeta. Kapetan Tadej Sok je v 4. minuti nadaljevanja poskrbel za novo vodstvo s tremi goli, a se gostje niso vdali. Ko se je bližala zadnja četrtina tekme, je Slovan prek Čauševića zaostanek znižal na 19:18 in znova zapretil. V 48. minuti so gostje izenačili (22:22) in napovedali infarktno končnico. Maribor je skušal prevzeti pobudo, tri minute pred koncem prek Razgorja povedel s 27:25, a se je trdoživi Slovan znova vrnil in prek Stopara ter Jakšeta poskrbel za novo izenačenje (27:27). V 59. minuti je gostujoči vratar Grudnik po dolgem napadu Maribora dobro posredoval ob poskusu Košca in Slovanu priigral napad za vodstvo. Slabe pol minute pred koncem je za prvo vodstvo gostov v drugem delu poskrbel Yankovskyy, Maribor pa je v zadnjem napadu na veliko veselje navijačev prek Gregoriča prišel do zaslužene točke (28:28).

Za igralca tekme je bil izbran Žiga Stopar, prvi strelec tekme pa je bil s sedmimi goli naš kapetan Tadej Sok.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na trenutke nam je znova padala koncentracija, kar je razlog za napake v napadu in obrambi. Celo tekmo smo vodili, nato pa so se stvari obrnile. Na koncu smo prišli do prigarane točke. Dvigniti moramo glave, izgubili nismo, pred nami pa je še ena tekma. Za Ribnico se moramo navkljub vsem težavam, ki jih imamo, dobro pripraviti.”

Aleš Repina, trener RD LL Grosist Slovan: “Najprej bi domačim čestital za izredno fer tekmo in lep dogodek. Za zmago pa smo na koncu naredili preveč tehničnih napak. Preveč žog smo jim podarili. Že v prvem polčasu smo izgubili 10 žog, tudi sredi drugega dela smo še delali napake, nato pa smo se vendarle sestavili. Tekma je potem šla do konca, kakor je šla. Enim in drugim je zmanjkalo tudi nekaj sreče, mislim pa, da je rezultat realen in pravičen.”

25. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD LL Grosist Slovan 28:28 (14:12)
Maribor: Lorger 6, Strašek 2; Knez, Dosedla, Sok 7, Kovačec, Jerenec 2, Janc 6, Košec 2, Gregorič 3, Blagotinšek 2, Budja 1, Razgor 5.
Slovan: Grudnik 9, Ostić; Čaušević 4, Soršak, Serdinšek-Ekart 1, Jakše 4, Gabrieri, Tufegdžić 6, Lipovac, Perić, Lešek 1, Stopar 6, Martinović 3, Yankovskyy 1, Sankovič 1.