• Post category:Novice

Rokometaše Maribora je v osmini finala Pokala Slovenije čakal obračun proti RD LL Grosist Slovan. Obe ekipi v Ligi NLB nizata podobne rezultate in se je tako pričakoval zanimiv in napet obračun za napredovanje v naslednji krog tekmovanja.

Obračun je dobro otvoril Filip Jerenec, ki je v uvodnih minutah zabil dvakrat in takoj napovedal razigrano igro gostov. Mariborčani so vodstvo s +2 držali vse do 9. minute, ko so gostitelji uspeli izenačiti na 4:4. V naslednjih minutah se je narekoval izenačen tempo igre, kjer so Mariborčani sicer uspeli parkrat ponovno pobegniti na prednost +2, a so jih gostitelji vedno ujeli in v 16. minuti tudi prvič povedli (9:8). Rokometaši Slovana so nekaj minut uspeli držati prednost dveh golov, ki so jo rokometaši Maribora z borbenotstjo uspeli nadoknaditi v 25. minuti preko gola Leona Gregoriča (15:15). V 28. minuti je prvič na tekmi minuto odmora zahteval trener gostov, Luka Žvižej. Dogovorjena uigrana akcija v zadnji minuti ni šla po načrtih vijoličastih, gostitelji pa so v protinapadu iztržili 7-metrovko in preko nje povedli za vodstvo in končni rezultat prvega polčasa 17:16.

Drugi polčas se je za Mariborčane začel obetavno, saj so že v 32. minuti imeli priložnost, da preko 7-metrovke izenačijo izid. Namero jim je preprečil vratar gostiteljev, ki je kazenski strel uspešno ubranil. Rokometaši Slovana so izkoristili tudi številčno premoč, ki je bila posledica izključitve Izidorja Budje v 33. minuti in povedli s +2 (18:16). Mariborčani so naslednje minute doloveali nezbrano, saj niso uspeli izkoristiti priložnosti za hitre protinapade. Gostitelji so to izkoristili in v 44. minuti povedli s +4 (24:20). Gostje so izključitev pri domačih v 44. minuti izkoristili in pritisnili na nasprotnika ter preko zadetka Jezernika v 46. minuti prišli do izenačenja. Slednji je strelsko formo potrdil še z golom s sedmih metrov dve minuti kasneje. Gostitelji so nadaljevali borbeno in zaostanek 3 golov nadoknadili v 55. minuti (27:27). V 58. minuti je za vodstvo poskrbel Nejc Planinšek. Vse se je zdelo, da bo zmaga pripadla Mariborčanom, a so gostitelji v zadnjem metu rednega dela uspeli izenačiti (29:29).

Prvi polčas podaljška so Mariborčani zavzeto odigrali in ga z goli Hedla in Jezernika dobili (31:32). V drugem polčasu podaljška so še bolj pokazali željo po zmagi in v 69. minuti preko gola Jezernika prišli do vodstva s +3 (32:35). Končni rezultat je v 70. minuti postavil Jure Hedl (32:37).

RD LL Grosist Slovan: Tufegdžić (11), Čaušević (5), Perić (5), Ranisavljević (3), Stopar (2), Stojnić (2), Stojnić (2), Ekart (2), Soršak (1), Jakše (1), Pirnat, Lipovac, Pirnat, Šebalj | Selakovič, Krbavčić.

RK Maribor Branik: Jezernik (10), Jerenec (9), Budja (6), Hedl (4), Planinšek (3), Kačičnik (2), Greogrič (2), Razgor (1), Košec, Sok | Lorger, Zupančič, Strašek