You are currently viewing Po napeti končnici poraz v Dobovi
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je na zaostali tekmi 5. kroga gostoval v Dobovi in žal vpisal poraz (29:27).

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so po sedmih minutah vodili s 5:1. V naslednjih minutah smo se približali z delnim izidom 4:1, navkljub borbi pa smo se do izenačenja dokopali šele v izdihljajih prvega polčasa, ko je v 29. minutah za 14:14 zadel Vid Kačičnik. Izid polčasa je kasneje postavil naš nekdanji član Ignjat Nešić (15:14).

V drugem polčasu je dva hitra gola dosegel Jan Kovačec in poskrbel za novo izenačenje. Ekipi sta nato igrali gol za gol, žal pa se nikakor nismo uspeli dokopati do sitaucije za vodstvo. Izid je bil poravnan tudi v 58. minuti, ko je znova zadel Kovačec (27:27), nato pa je zmanjkalo zbranosti za vsaj točko, kar so gostitelji kaznovali in dosegli še dva gola za končni izid 29:27.

Prvi strelec tekme je bil igralec Dobove Vanja Smiljanić, pri Mariboru pa sta po pet golov dosegla Jan Kovačec in Izidor Budja.

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: “Po slabšem začetku tekme smo se potem vrnili, a na žalost nismo uspeli priti do popolnega preobrata. Na koncu so odločale malenkosti in žal smo si privoščili nekaj napak preveč ter ostali brez točk.

5. krog lige NLB:
RK Dobova – RK Maribor Branik 29:27 (15:14)
Dobova: Mlakar, Pandžić; Smiljanić 7, Nešić 5, Ferenčak 5, Šukić 4, Rantah 3, Tajnik 2, Luzar 2, Dragan 1, Latković, Kozolić. Bogovič, Beganovič, Glogovšek.
Maribor: Strašek, Zupančič, Lorger; Kovačec 5, Budja 5, Sok 4, Jerenec 4, Kačičnik 3, Košec 2, Blagotinšek 1, Jezernik 1, Razgor 1, Gregorič 1, Hedl, Planinšek, Grobelnik.