You are currently viewing Jesenski del sezone 2021/22 v številkah
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so trenutno na zasluženem oddihu. Med božično-novoletnimi prazniki je čas, da pregledamo nekatere zanimive statistične podatke jesenskega dela sezone 2021/22.

RK Maribor Branik je do zimskega premora odigral 14 tekem. 13 v ligi NLB in eno v Pokalu Slovenije. Varovanci Luke Žvižeja so v državnem prvenstvu petkrat zmagali in enkrat remizirali ter zbrali 11 točk.

Maribor je do zimskega premora v statistiko vpisal 334 ligaških golov. S po 44 zadetki sta prva na klubski lestvici strelcev kapetan Tadej Sok in Mitja Janc. Več kot 20 golov je doseglo še šest igralcev: Izidor Budja (31), Aleksa Veselinović (30), Nejc Planinšek (28), Filip Rakita (28), Simon Razgor (23) in Filip Jerenec (26). Skupno se je v zapisnikih znašlo 17 različnih strelcev, med njimi tudi vratarja Gregor Lorger (1) in Denis Strašek (1).

Na domačih tekmah je naša ekipa na šestih tekmah slavila štiri zmage, ob tem pa še enkrat remizirala in izgubila. Edini poraz v štajerski prestolnici se je pripetil ob 2. oktobra, ko je v dvorani Tabor gostovala druga ekipa lige NLB, RK Trimo Trebnje. V gosteh ekipa še ni ujela prave forme, edino zmago na tujem smo zaenkrat slavili v Kopru.

Mariborčani so v povprečju na tekmo dosegali 26 golov. Od skupno 334 ligaških golov so jih 38 dosegli s črte sedmih metrov. Ekipa je 7-metrovke izvajala z 80,1-odstotno uspešnostjo.