You are currently viewing Zmaga na pripravljalni tekmi v Dobovi
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so odigrali prvo pripravljalno tekmo v letu 2021. Vijoličasti so v Dobovi slavili s 24:30.

Zasedba Maribora, ki jo vodi Siniša Markota, je s pripravami na novo sezono začela že 4. januarja, po skoraj treh tednih garanja na treningih pa je bil čas tudi za prvo pripravljalno tekmo. Maribor se je za preizkušnjo dogovoril z nasprotnikom iz Lige NLB, MRD Dobova, na tekmi pa je vse potekalo v skladu z zahtevanimi protokoli v boju proti epidemiji koronavirusa.

Vijoličasti so bili skozi vso tekmo zelo zanesljivi. Prvi polčas so dobili z 11:16, drugega pa s 13:14. Ves čas so bili v napadu razigrani in z dobrimi kombinacijami prihajali do lepih zaključkov. V igri Maribora smo videli veliko potrpežljivosti, kar je s pridom izkoriščal Tadej Sok, ki je bil s šestimi goli prvi strelec Maribora. S petimi se je izkazal tudi krožni napadalec Stefan Žabić.

Zmaga na pripravljalni tekmi proti nasprotniku iz Lige NLB je dokaz, da Mariborčani na treningih delajo dobro, do nadaljevanja sezone pa je še dovolj časa, da se forma dvigna na še višjo raven.

Za vse novice in utrinke s priprav spremljajte našo spletno stran in klubske profile na družbenih omrežjih.

Pripravljalna tekma:
MRD Dobova – RK Maribor Branik 24:30 (11:16)
Maribor: Lorger 3, Ferjan 3, Milačić 1; Pungartnik 2, Košec 1, Veselinović 2, Hedl 2, Lasica, Planinšek 4, Žabić 5, Sok 6, Hočevar 1, Blagotinšek 2, Rakita, Budja 2, Vogrin 3.