You are currently viewing “Napredek v igri je viden, pred nami pa je še veliko dela.”
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši so v tretjem tednu priprav na nadaljevanje sezone odigrali tudi prvo pripravljalno tekmo v letu 2021, na kateri je bilo moč opaziti napredek v igri.

Vijoličasti so med tednom v gosteh s 24:30 premagali Dobovo in potrdili dobro delo na treningih. Trener Siniša Markota je priložnost za igro ponudil vsem razpoložljivim igralcem in bil zadovoljen z videnim.

Prva tekma je bila v redu. Vsi so dobili priložnost, najbolj pomembno pa je, da se ni nihče poškodoval. Med tekmo se je videlo, da so igralci utrujeni, kar pa je za ta del priprav povsem normalno,” je povedal trener Markota.

Mariborčani so se sicer z Dobovo v tej sezoni že srečali. Tekmo 7. kroga Lige NLB je v dvorani Tabor dobila Dobova, Markota pa ne želi vleči primerjav med obračunoma.

Napredek v naši igri je viden, potrebno pa je povedati, da Dobova ni igrala v kompletni zasedbi in da so prijateljske tekme povsem drugačne kot prvenstvene.

Tudi v prihodnjem tednu fante čaka zgoščen urnik treningov, saj želi Markota do začetka sezone še dvigniti telesno pripravljenost.

Do začetka sezone bomo na treningih še naprej garali. Telesno pripravljenost bi rad dvignil na še višjo raven, pred koncem priprav pa bomo veliko delali tudi na tehniki in taktiki.