You are currently viewing V soboto v lov na zmago, v dvorano Tabor prihaja Dobova
Foto: Jan Gregorc
  • Post category:Novice

Pred RK Maribor Branik je nov izziv v ligi NLB. V 6. krogu se bomo v domači dvorani Tabor pomerili z RK Dobova. Tekma je na sporedu v soboto ob 17. uri

Gre za izredno pomembno tekmo proti ekipi, ki je po prvih petih krogih točkovno izenačena z Mariborom. Najnevarnejša igralca Dobove sta levi zunanji igralec Rudolf Zvonimir Šafranko (33 golov) in Nik Rantah (21 golov). Varovanci Damjana Radanovića so v tej sezoni vpisali eno zmago in štiri poraze. Uspešni so bili v 1. krogu, ko so v gosteh presenetili Slovenj Gradec (30:31).

Mariborska ekipa je pretekli teden dobro izkoristila za novo serijo treningov in se posvetila tudi odpravljanju napak z zadnjega obračuna v Velenju. Ob podpori navijačev si fantje želijo odigrati obračun podoben tistemu iz 2. kroga, ko so doma premagali MRK Ljubljana.

Po petih tekmah je prvi strelec mariborske ekipe kapetan Tadej Sok (31 golov), z 18 goli pa mu sledi Aleksa Veselinović. Na prvih dveh tekmah v dresu Maribora je nase zelo opozoril Mitja Janc, ki je v Velenju dosegel 9 golov.

Napoved trenerja Luke Žvižeja: “Želja po doseganju novih točk je zelo velika. Mi smo si zato za sobotno tekmo postavili en sam cilj. In to je, da točki ostaneta v Mariboru. Stanje v ekipi ta teden ni bilo rožnato, saj smo ostali brez levičarjev na zunanjih položajih. Zato so bile priprave malce otežene. Nič ne de. Vemo, kaj je pred nami, kaj moramo postoroti in kaj si želimo. Fantje so pripravljeni, da v soboto znova prikažemo tisto pravo igro in dosežemo zastavljen cilj.”

Tudi tokrat bodo naši bojevniki potrebovali glasno podporo, zato vabljeni da napolnite tribune Dvorane Tabor. Se vidimo v soboto ob 17. uri. Gremo Maribor! Za vstop v dvorano veljajo PCT pogoji.