You are currently viewing Maribor na krilih odličnega Lorgerja in dobre ekipne predstave do pomembne zmage
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 6. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil RK Dobovo. Varovanci Luke Žvižeja so se razveselili pomembne zmage (28:23).

Domači so tekmo otvorili odlično, glavne zasluge za izvrstne prve minute pa gredo vratarju, Gregorju Lorgerju, ki je v uvodnih petih minutah zbral kar štiri obrambe. Soigralci so to pridoma izkoristili in po sedmih minutah vodili s 4:1. V naslednjih minutah so gostje izkoristili nekaj napak mariborske vrste in v 15. minuti izenačili na 4:4. Po nekaj minutah izenačene igre so gostje uspeli izkoristiti nezbranost v domači obrambi in prvič na tekmi povedli. Trener domačih, Luka Žvižej, je tako ukrepal in zahteval minuto odmora. Gostje iz Dobove so kljub pritisku Mariborčanov in gola v zadnji sekundi prvega polčasa, le tega dobili z 10:11.

Rokometaši Maribora so s premora prišli pripravljeni in odločni ter zaostanek prvega polčasa takoj poravnali. V uvodnih minutah je znova blestel vratar, Gregor Lorger. Po nekaj napetih minutah so domači preko izvrstnih akcij in lepega zaključka Leona Gregoriča v 41. minuti prišli ponovno do vodstva. Sledile so minute neprestane borbenosti na obeh straneh, po dobro izkoriščenih 7-metrovkah pa so domači v 50. minuti uspeli povesti tudi s +2 (20:18). V 53. minuti je na parket dvorane Tabor ponovno stopil tudi najboljši strelec v zgodovini kluba, Simon Razgor. Tudi v končnici tekme je bil dobro razpoložen Lorger, prav po njegovi obrambi pa je v 57. minuti za 24:20 zadel kapetan Tadej Sok. Dobova je nato še zadnjič pritisnila, a se je pri izidu 24:21 ob poskusu Dragana s 14 obrambo na tekmi vnovič izkazal Lorger. Ko je v 58. minuti zadel Leon Gregorič in povišal prednost na 25:21, je bila tekma odločena.

Najboljši strelec pri Mariboru je bil s šestimi goli Tadej Sok, pri Dobovi jih je sedem vpisal Nik Rantah. Za igralca tekme je bil izbran vratar Maribora Gregor Lorger.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:”Ekipi je potrebno danes čestitati za borbeno igro predvsem v obrambi, v napadu pa smo nadomestili odsotnost dveh levorokih igralcev in tekmo vseeno pripeljali do konca, kot smo si želeli. Fantom je zares potrebno čestitati, ker so prikazali borbo in srčnost, kar si želimo.”

Damjan Radanović, trener RK Dobova: “Mariboru čestitam za zasluženo zmago. Mislim, da so si enostavno bolj želeli teh točk. Pri strelih na gol smo bili premalo skoncentrirani, zapravljali tudi čiste priložnosti. V obrambi smo v drugem polčasu padli, ker nimamo možnosti rotacij, zato je zmaga ostala doma.”

Gregor Lorger, igralec tekme: “Za nami je ena pomembna tekma. Po težkem razporedu na začetku prvenstva je bila to ena tekma za dvig samozavesti. Mislim, da smo od prve minute naprej pokazali, kdo je gospodar na mariborskem parketu in vsi od prvega do zadnjega dali svoj maksimum. Zato smo danes osvojili ti dve točki.”

6. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Dobova 28:23 (10:11)
Maribor: Lorger 14, Strašek; Knez, Dosedla, Veselinović 2, sok 6, Kovačec 2, Jerenec 3, Janc 4, Greorič 3, Blagotinšek 4, Razgor, Budja 1, Hedl, Nešić, Rakita 3.
Dobova: Glogovšek 2, Šafranko, 3, Dragan 2, Luzar, Matjašič, Husejnović, Kučič 2, Rantah 7, Šukić, Kamnikar 2, Mladkovič, Mlakar 5, Ferenčak, Kozolić, Meris, Blaževič.