You are currently viewing Pokal Slovenije letos začenjamo v 1/16 finala
  • Post category:Novice

Rokometna zveza Slovenije je opravila žreb parov 1/32 finala Pokala Slovenije. RK Maribor Branik bo tekmovanje pričel v 1/16 finala, svojega nasprotnika pa bo dobil na žrebu, ki je na sporedu 12. novembra.

Prvi pokalni žreb sezone v moški konkurenci je za uvodno dejanje Pokala Slovenije določil štiri tekmovalne pare. Svojega predstavnika bodo v 1/32 finala imele vse ravni ligaških tekmovanj pod okriljem Rokometne zveze Slovenije. Izmed članov Lige NLB se bosta za pokalno lovoriko od samega začetka na parketu potegovala Celje Pivovarna Laško in Urbanscape Loka. Celjani se bodo pomerili z rokometaši Škofljice Pekarne Pečjak, Škofjeločani pa z Grosupljem. Na obračunu dveh moštev 1. B državne lige se bosta soočila Butan plin Izola in Črnomelj, Ajdovščina pa bo čast 2. državne lige branila proti Alplesu Železnikom.

Otvoritvene tekme Pokala Slovenije bodo predvidoma na sporedu v sredo, 10. novembra. Ostalih 28 moštev, ki v tokratnem žrebu ni dobilo tekmeca, se neposredno uvrsti v 1/16 finala. Žreb parov naslednjega kroga bo potekal v ponedeljek, 12. novembra.

POKAL SLOVENIJE ZA ČLANE, 1/32 FINALA:
sreda, 10. novembra:*
RK GROSUPLJE : RD URBANSCAPE LOKA
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK ČRNOMELJ
ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RK AJDOVŠČINA : RD ALPES ŽELEZNIKI

*predviden termin