You are currently viewing S sosedskim derbijem se začenja sklepni del jesenskega dela
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Premora je konec, sreda prinaša tekmo 11. kroga lige NLB. RK Maribor Branik se bo na sosedskem derbiju v dvorani Tabor pomeril z RK Jeruzalem Ormož.

Od zmage v Kopru je preteklo že nekaj časa, ekipa pa je dani premor izkoristila za treninge in polnila baterije pred divjim ritmom v naslednjih tednih. Do zimskega odmora nas čakajo še štirje obračuni, strnjen ritem tekem pa se začenja s sosedskim derbijem.

Ormož, ki je v tej sezoni igral v Evropi, je v ligi NLB odigral devet tekem in s tremi zmagami ter enim remijem zaseda 11. mesto. Najbolj razpoloženi igralci v ekipi Saše Prapotnika so Tilen Kosi (49 golov), Martin Hebar (44 golov) in Bojan Čudič (40 golov).

Trener Maribora Luka Žvižej je pred tekmo povedal: “Premor smo izkoristili, da smo se nekoliko odpočili in se pripravili na naporen ritem tekem, ki je pred nami. V 14 dneh bomo odigrali štiri tekme. Stanje v ekipi še ni takšno, kot bi si vsi želeli. Še vedno imamo nekaj težav s poškodbami. Kar se tiče tekme z RK Jeruzalem Ormož, pa lahko rečem, da pričakujem zelo zahteven obračun. Sosedski derbiji so vedno zanimivi. Tudi tokrat bo tako. Mi imamo veliko željo in cilj, da točki ostaneta doma. Vse bomo naredili, da bo temu tako.”

Tekma je na sporedu v sredo, 8. decembra, ob 18. uri. Za vstop v dvorano je potrebno izpolnjevati pogoj PCT in upoštevati vse predpisane ukrepe, za navijače pa pripravljamo tudi spletni prenos.