You are currently viewing Miličević v zadnjih sekundah zadel za veliko zmago Maribora!
Sven Pušnik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 23. krogu lige NLB doma gostili RD Riko Ribnica, ki je po razburljivi končnici padla z 29:28.

Obračun so bolje začeli gostje, ki so hitro povedli z 2:0. Mariborčani so nato hitro zbrali misli in v napadu zaigrali bolj zbrano ter s tremi zaporednimi goli sami povedli s 3:2. V prvem delu sta oba trenerja obžalovala številne napake v obrambi, ki jih je potrjeval visok rezultat. Obe ekipi sta nekajkrat vodili s po dvema goloma prednosti, ob zvoku sirene pa je bilo 16:16.

V drugem polčasu so gostje v 37. minuti povedli za tri gole in imeli tudi napad za +4, a ga zapravili. Vijoličasti so to izkoristili ter se znova hitro vrnili v tekmo. Varovanci Siniše Markote, ki je tokrat Maribor proti svoji nekdanji ekipi, so izid poravnali v 50. minuti (24:24) in napovedali napeto končnico. Po izenačenju so sledili še trije hitri goli Maribora, ki je v zadnje štiri minute tekme vstopil s prednostjo 27:24. Ribnica se ni predala, po minuti odmora na zahtevo Gregorja Cvijiča so se gostje povsem približali (28:27). Pri tem izidu je izredno razigrani kapetan Maribora Tadej Sok zapravil 7-metrovko, kar pa ni bilo usodno. Ranisavljević je v zadnji minuti tekme sicer izid poravnal na 28:28, a so gostje v istem napadu izgubili Mitjo Nosana, ki je ob igri s komolcem prejel rdeči karton. Maribor je v zadnji napad na tekmi zdrvel z dvema igralcema več in po minuti odmora na zahtevo Markote. Do zaključka je najprej prišel Planinšek, ki ga je Bojić zaustavil, žogo pa je ujel Adrian Miličević, ki je v zadnjih sekundah zadel za veliko zmago Maribora.

Prvi junak tekme je bil z 11 goli Tadej Sok, ki je bil izbran tudi za igralca tekme.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “V zadnji minuti odmora sem od fantov zahteval dolg napad. Veselinoviću sem rekel, da moramo ob njihovem ‘pressingu’ preko njega z njegovo hitrostjo prebijati obrambo. Za zadnji napad smo se dogovorili, da igramo mirno, saj je tudi točka proti Ribnici velika. Zahteval sem met proti golu tri sekunde do konca. Med polčasom sem fantom rekel, da igramo slabo v obrambi, a je rezultat vseeno neodločen. Rekel sem, da moramo Ribnico zadržati pod 30 goli in da če nam bo to uspelo, da lahko zmagamo. Na koncu se je to tudi zgodilo.

Gregor Cvijić, RD Riko Ribnica: “V zaključkih smo bili preveč nezbrani. Vratar Maribora je dobro branil, stresli smo kar nekaj vratnic in prečk. Zgubili smo tudi preveč žog. To je na koncu v drugem polčasu tudi odločilo. Tudi v drugem delu smo imeli nekaj odprtih strelov proti golu, a je bil njihov vratar bolje razpoložen. Na koncu smo se vseh 60 minut borili, kar je bistveno, a je zmaga ostala doma. Vedeli smo, da je Maribor dobra in mlada ekipa, zato čestitke tekmecu.

23. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Riko Ribnica 29:28 (16:16)
Maribor: Milačić, Ferjan 6, Lorger 5; Pungartnik 1, Zupanič 4, Planinšek 3, Veselinović 2, Sok 11, Hočevar, Jerenec, Miličević 1, Košec 4, Rakita 1, Budja, Golik, Žabić 2.
Ribnica: Bojić 10, Glavan; Strmljan 4, Horvat, Eskeričić, Žagar 4, Knavs, Ranisavljević 5, Miličević 4, Pahulje, B. Nosan 1, Cimerman 1, Pucelj 3, M. Nosan 2, Setnikar 4, Atanasov.