You are currently viewing V Mariboru ostajata tudi Blagotinšek in Košec
  • Post category:Novice

Vodstvo RK Maribor Branik je sklenilo dogovor za še dve podaljšanji sodelovanja. V štajerski prestolnici tako ostajata Anže Blagotinšek in Matic Košec.

Blagotinšek, krožni napadalec, ki je s svojo borbenostjo tudi izredno pomemben člen obrambe, je v zadnji sezoni več priložnosti dobival tudi v napadu. Produkt celjske rokometne šole je tako v ligi NLB v sezoni 2021/22 odigral 26 tekem in vpisal 38 zadetkov.

Košec je desni zunanji, ki je imel v svojem času pri Mariboru ogromno smole s poškodbami. V zadnji sezoni je odigral 21 tekem in dosegel 33 golov, v prihajajočem tekmovalnem letu pa bo naredil vse, da še bolj opozori nase.

Anže Blagotinšek, RK Maribor Branik: “Z zadnjo sezono sem zadovoljen, imeli smo nekaj vzponov ter padcev, kar je v športu razumljivo, važno pa je, da smo bili “vsi za enega eden za vse” ter skupaj rastli kot ekipa in pokazali, da smo mlada, borbena in uspehov željna ekipa, ki se lahko kosa tudi z boljšimi tekmeci. V Mariboru ostajam še eno leto ter strmin k temu, da se še izboljšam, odpravim pomakljivosti, gradim na sebi in grem v vsako tekmo borbeno in vztrajno do zadnjega diha. Naslednje sezone se zelo veselim. Osredotočam se predvsem na to, da bomo še bolj garali, prenesli naše znanje iz treningov na tekme in se učili na svojih napakah ter na vsako tekmo vstopili z 110% zbranostjo in iz tekme v tekmo rastli, tako ekipno kot tudi na lestvici.”

Matic Košec, RK Maribor Branik: “Za podaljšanje sodelovanja z Mariborom sem se odločil, ker verjamem da lahko klubu pmagam pri samem doseganju ciljev. Pogoji za treniranje so super, s soigralci se dobro razumemo. Vem, da me še čaka ogromno trdega dela, a se že zelo veselim začetka priprav na novo sezono. V novi sezoni znova pričakujem zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam, da bomo zaigrali pred čimbolj polnimi tribunami in tako dobili tudi od naviječev dodatno podporo ter motivacijo in seveda izpolnili pričakovanja kluba in našega trenerja.”