You are currently viewing V Tabor prihaja vodilna trojica, najprej Ribnica
  • Post category:Novice

Kakšen razpored je pred rokometaši mariborskega Branika. V treh zaporednih tekmah na domačem parketu bodo gostili prva tri moštva končnice za prvaka. Tako se bodo v Mariboru  zvrstili kar trije rokometni spektakli, pred Velenjem in Celjem pa se bodo vijoličasti rokometaši najprej, že ta petek, pomerili z Ribnico.

Mariborski rokometaši ostajajo v igri za končno 4. mesto v državnem prvenstvu. Po neugodnem porazu v Kopru imajo še vedno točko prednosti pred Koprčani, priložnost za nove točke pa bodo iskali v morebitnem presenečenju proti vodilni trojici, ki v prihodnih treh tednih prihaja v Maribor. Pred majskima obračunoma proti Velenju in Celju jih sedaj čaka obračun z Ribnico, ki so v zadnjem krogu doživeli neugoden poraz proti Velenju, prav tako kot Mariborčani proti Kopru. »Najprej je potrebno tekmo proti Kopru izbrisati iz spomina, saj to enostavno ni bilo gledljivo in povsem pod našim nivojem. Sedaj bo potrebno te točke, ki smo jih izgubili v Kopru, nekako nadoknaditi. Čeprav Ribnica ni ravno moštvo proti kateremu bi se poskušali izvleči iz tega neugodnega položaja, mi moramo biti na domačem parketu favorit, ne glede na to kdo nam stoji nasproti. Vsekakor so tudi oni premagljivi, čeprav nekako s to svojo 3-2-1 obrambo odstopajo od ostalih moštev. Mi bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na njihov način igre in menim, da premoremo dovolj kakovosti in znanja za to. Vse skupaj je potrebno prenesti še na parket in upajmo na najboljše.« meni 23-letni hrvaški levičar Marin Buneta, ki pričakuje da se bo v Taboru, kot sedaj že nekaj tekem zapored, ponovno zbrala večja skupina navijačev.»Zelo sem vesel, da je podpora s tribun konstantna in da celo na gostovanjih slišimo navijanje za nas. Vsekakor so dobrodošli vsi, da pridejo v čim večjem številu in da nam skupaj uspe priti do prepotrebnih točk.« je zaključil Buneta.

Srečanje med RK Maribor Branik in RD Riko Ribnica se bo v petek 26. aprila v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. uri.