You are currently viewing V soboto gostujemo pri RK SVIŠ Ivančna Gorica
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se v 7. krogu lige NLB odpravlja na gostovanje k povratniku v najmočnejšo slovensko ligo, RK SVIŠ Ivančna Gorica. Obračun je na sporedu v soboto, 23. oktobra, ob 19. uri.

Naš tokratni nasprotnik se je med slovensko rokometno elito vrnil prvič po sezoni 2018/19. Varovanci Aleksandra Polaka so na prvih šestih tekmah v tej sezoni enkrat zmagali (9. oktobra so bili boljši od RK Dobova), na dveh domačih tekmah pa dokazali, da so na svojem parketu izredno neugoden tekmec.

Najnevarnejši igralec SVIŠ-a je srednji zunanji Marko Marojević, ki je na šestih tekmah vpisal 34 golov, izpostaviti pa velja še levega zunanjega Simona Vidmarja, ki je trenutno pi 19 golih. SVIŠ je doma zelo namučil ekipo iz Slovenj Gradca (22:23), dobro pa se je predstavil tudi proti aktualnim prvakom iz Velenja (21:28).

Maribor, ki je v 6. krogu vpisal drugo zmago v tej sezoni, bo po zahtevnem žrebu na začetku tekmovalnega leta ta konec tedna naredil vse, da to soboto znova zmaga. Skozi vseh 60 minut bo potrebna maksimalna osredotočenost in borbena igra, prav za takšno predstavo pa je naš trener Luka Žvižej ves teden pripravljal ekipo.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Prejšnjo soboto je ekipa prikazala, kar se je od nje pričakovalo, kar smo se dogovorili in posledično smo bili zelo zadovoljni. Teden smo namenili pripravi na novega nasprotnika, veliko delali na tem, da takšno predstavo in to energijo prenesemo na vsako naslednjo tekmo. Še posebej bo to pomembno to soboto, ko igramo proti ekipi SVIŠ-a, ki je na domačem terenu izredno neugodna. Obojni lovimo močno potrebne točke, zato pričakujem zelo težko in zanimivo tekmo.”

Ekipi sta se zadnjič srečali 2. marca 2019, ko se je obračun v Ivančni Gorici končal z 29:29. Tudi tokrat bo poskrbljeno za spletni prenos. Gremo Maribor!