You are currently viewing V nedeljo nas čaka gostovanje v Zlatorogu
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Ta konec tedna mlado ekipo mariborskega Branika čaka poseben izziv. V nedeljo se bodo v Zlatorogu pomerili s serijskim slovenskim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško.

Gre za tekmo 12. kroga Lige NLB, na njej pa bodo Mariborčani izzvali še edino neporaženo ekipo v tej sezoni. Aktualni prvaki, ki Slovenijo predstavljajo tudi v elitni Ligi prvakov, so zaenkrat na devetih odigranih tekmah devekrat zmagali, navkljub temu pa so se varovanci Siniše Markote na nedeljsko tekmo pripravljali kot na vsako do zdaj. Vijoličasti pred tekmo ne mečejo puško v koruzo, saj se vsak obračun začne z izidom 0:0.

Pripravljali smo se kot na vsako tekmo, načina dela ne spreminjamo. Tekma s Celjem je za nas najlažja tekma v sezoni. Vemo, kaj Celje pomeni v slovenskem rokometu, zato imam za ta konec tedna samo željo, da se igralci skozi vso tekmo srčno borijo, končni rezultat pa me tokrat ne zanima,” pred obračunom s Celjem razmišlja trener Maribora Siniša Markota.

Mariborčani so v preteklosti že znali presenetiti Celje. Zadnje točke proti renomiranemu tekmecu smo se razveselili v sezoni 2018/2019, ko so vijoličasti v ligi za prvaka 17. maja 2019 doma remizirali s kasnejšimi prvaki (28:28). Maribor je zadnjič premagal Celje 31. oktobra 2015 (29:27), obe omenjeni pa sta se odvili v dvorani Tabor. Edini uspeh v Zlatorogu so vijoličasti slavili pred dobrimi devetimi leti, ko so Celjane presenetili s 30:33.

Tekma je na sporedu v nedeljo ob 17. uri s prenosom na Facebooku. Gremo Maribor!