You are currently viewing SVIŠ v drugem polčasu do zmage nad Mariborom
Foto: Janez Pavlin
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 7. krogu lige NLB gostovali pri RK SVIŠ Ivančna Gorica. Domača ekipa je tekmo dobila s 25:20.

Maribor je tekmo odprl dobro in prek Rakite ter Janca v uvodnih minutah prevzel pobudo. SVIŠ se je hitro pobral in v 6. minuti prek Zavodnika poskrbel za preobrat. Sledile so minute, ko so bili eni in drugi v napadu premalo zbrani, Maribor pa je bil vseeno konkretnejši in v 17. minuti povedel s 5:8. Domači trener je reagiral z minuto odmora, po kateri je SVIŠ ekspresno izenačil. Z minuto odmora je odgovoril tudi Luka Žvižej. Njegovi varovanci so nato nekajkrat povedli s +2, ob koncu prvega dela pa vodili z 12:13.

Tudi drugi polčas je z golom odprla naša ekipa, a v nadaljevanju žal naredila preveč napak. Gostitelji so to znali izkoristiti. V 40. minuti je Zavodnik poskrbel za 17:14, v zadnjih 10 minut tekme pa je SVIŠ vstopil s petimi goli prednosti. V 51. minuti je Žvižej skušal predramiti ekipo in zahteval minuto odmora, a so bili domači do konca tekme dovolj zbrani, da so si priigrali pomembno zmago.

Pri SVIŠ-u je bil prvi strelec s petimi goli Timotej Knez, pet jih je vpisal tudi naš levi zunanji, Filip Jerenec. Mariboru se je močno poznala odsotnost kapetana Tadeja Soka, ki ni mogel zaigrati zaradi poškodbe.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Dokler smo bili zbrani in igrali, kot smo se dogovorili, smo bili v igri. Nato pa smo padli v črno luknjo, iz katere nismo znali priti. Ni se nam uspelo približati. Na koncu moramo SVIŠ-u čestitati za dve točki, mi pa se domov odpravljamo poraženi. Čaka nas še veliko trdega dela v lovu na nove priložnosti.”

7. krog lige NLB:
RK SVIŠ Ivančna Gorica
– RK Maribor Branik 25:20 (12:13)
SVIŠ: Komar, Mlakar; Tekavec, Bevec 3, Knez 5, Zavodnik 3, Tekavčič 3, Hočevar, Kutnar 2, Pirnat, Marjoevič 3, Sašek 1, Košir 4, Kompade, Košir 1, Ropič.
Maribor: Strašek, Lorger 7, Milačić 1; Veselinović 1, Hedl, Sok, Jerenec 5, Janc 4, Blagotinšek, Rakita 4, Razgor 1, Budja 2, Dosedla 2, Knez, Kovačec, Gregorič 1.