You are currently viewing Premora je konec, petek prinaša štajerski derbi z RK Celje Pivovarna Laško
Mitja Potočnik
  • Post category:Novice

Zimskega premora je konec, vrača se liga NLB. V 14. krogu se bo RK Maribor Branik v dvorani Lukna pomeril z RK Celje Pivovarna Laško.

Varovanci Luke Žvižeja bodo v preostanku sezone domače tekme igrali v dvorani Lukna pri Ljudskem vrtu. Že prvi obračun napoveduje pravi rokometni praznik, saj v štajersko prestolnico prihajajo 24-kratni državni prvaki.

Za ekipo Maribora so dobre priprave. Ob seriji napornih treningov sta za konec sledili še dve pripravljalni tekmi, ki sta dokazali dobro stanje v ekipi. “Pripravljalno obdobje se je zaključilo, igralci so v dobrem stanju. Formo bomo ocenili, ko bomo začeli s temi ‘pravimi’ tekmami. Na prijateljskih smo pokazali nekaj dobrih stvari in nekaj tistih, na katerih še moramo delati. Najbolj pomembno pa je, da na vsaki tekmi damo svoj maksimum in vidimo, kje smo,” o pripravah razmišlja trener Žvižej.

Celjani so prvi del sezone sklenili z 12 zmagami in enim remijem, kar jih uvršča na prvo mesto lige NLB. Prvi strelec našega petkovega nasprotnika je s 74 goli Gal Marguč, po 55 golov pa sta dodala še Tilen Kodrin in Aleks Vlah.

Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni so Celjani slavili z 32:25, naša ekipa pa je do točke s 24-kratnimi prvaki zadnjič prišla na domači tekmi 17. maja 2019.

Kakšna je trenerjeva napoved petkove tekme? “V goste prihaja ekipa RK Celje Pivovarna Laško, ki bo v vlogi favorita. Mi bomo to tekmo odigrali maksimalno, najboljše po svojih močeh. Seveda pa bomo preizkusili tudi neke nove stvari, na katerih smo delali na pripravah in nam bodo prišle prav v nadaljevanju prvenstva.”

Obračun je na sporedu v petek, 4. februarja, ob 20.30. Vsi rokometni navdušenci lepo vabljeni v dvorano Lukna, za prenos tekme pa bo tokrat poskrbel Sportklub Slovenija, ki bo zagotovil tudi spletni prenos na družabnih omrežjih.