You are currently viewing Za konec priprav zmaga proti Westwienu
Mitja Potočnik
  • Post category:Novice

Sobota je postregla še z drugo pripravljalno tekmo v zimskem premoru. RK Maribor Branik je v Lukni gostil zasedbo SG Handball Westwien in slavil s 33:30.

Navkljub temu da je šlo za drugo tekmo v dveh dneh, je zasedba Luke Žvižeja delovala sveže in razigrano. Najboljši strelec je bil znova kapetan Tadej Sok, ki se je tokrat ustavil pri osmih zadetkih. Pet golov je dodal Mitja Janc, s po tremi pa so se izkazali Filip Jerenec, Izidor Budja in Matic Dosedla.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik po zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem lige NLB: “Danes smo odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo. Spet smo dobili priložnost, da vidimo, kje smo. Priložnost so dobili vsi igralci, na žalost pa je Domen Knez prejel udarec po nosu. Moramo počakati, da vidimo, če gre za kaj hujšega. Zaenkrat sklepamo, da je nos zlomljen. Tega je res škoda. Drugače pa smo videli določene stvari, nekaj novega preizkusili, zdaj pa imamo še teden dni, da se čim bolje pripravimo na začetek spomladanskega dela prvenstva.”

Pripravljalna tekma:
RK Maribor Branik
– SG Handball Westwien 33:30 (17:16)
Maribor: Milačić 1, Lorger 3, Strašek 4; Košec 2, Veselinović 2, Hedl 1, Planinšek 2, Sok 8, Jerenec 3, Janc 5, Blagotinšek 2, Razgor, Budja 3, Dosedla 3, Knez, Kovačec 1, Gregorič 1.