You are currently viewing Celjani v Zlatorogu niso dopustili presenečenja
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v soboto, 1. februarja, odigrali prvo prvenstveno tekmo v letu 2020. Vijoličasti so se v Zlatorogu pomerili z vodilno ekipo, RK Celje Pivovarna Laško, in tekmo izgubili (30:19).

Tekmo so z dvema zaporednima goloma začeli gostitelji, ki so si hitro priigrali majhno prednost, pod prva gola Maribora pa se je podpisal Adrian Miličević. V 9. minuti je za 6:4 zadel Andraž Velkavrh, nato pa so naši fantje zapravili nekaj priložnosti, da bi se povsem približali. Po polovici prvega dela so gostitelji vodili z 8:5. V drugem delu prvega polčasa smo najprej videli serijo štirih zaporednih golov Celja, ki je v 24. minuti povedlo z 12:6, Maribor pa se je do konca polčasa približal na 13:9.

Uvodne minute drugega polčasa so bile izenačene, nato pa so serijski državni prvaki začeli izkoriščati obrambe razpoloženega Miljana Vujovića in že v 40. minuti povedli z 21:13. Trener Maribora Davor Rokavec je v 44. minuti reagiral z minuto odmora, a so takoj po njej znova zadeli Celjani. Tilen Kodrin je poskrbel za vodstvo z 10 goli (24:14). Do konca tekme so gostitelji brez težav držali visoko prednost in se na koncu veselili zmage z izidom 30:19.

V dresu Maribora je bil s šestimi goli najbolj razpoložen Adrian Miličević, pri Celju pa je prav tako šest golov dosegel Jan Grebenc.

Davor Rokavec, trener Maribor Branika: “Vedeli smo, da je Celje za nas nedosegljivo, a vesel sem, da smo si danes ustvarjali priložnosti, ki pa jih nismo izkoriščali, saj je Vujović branil res dobro. Tekaško smo bili ves čas zraven, kar nam kaže, da smo delali dobro in da smo dobro pripravljeni. Naš problem je bil napad, zgrešene priložnosti in nato prepočasno vračanje v obrambo, kar je Celje izkoriščalo. Razlika je sicer res velika, a veliko smo rotirali, saj se prave tekme za nas začenjajo šele sedaj, zato moramo nanje biti kar najbolj pripravljeni.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “V igri se nam še pozna, da so se nam nekateri igralci še priključili in da v času prvenstva niso dobili velike minutaže. Danes smo imeli precejšnje težave v fazi zaključevanja napadov, a to se dogaja tudi nekaterim, ki so bili tu na pripravah. Naša naloga je, da v naslednjih dneh popravimo tiste stvari, ki nam še ne gredo, predvsem da dobimo širino. Tako smo danes veliko rotirali, poizkušali vračati igralce, ki se vračajo po poškodbah, saj nas čaka veliko tekem in potrebovali bomo vsakega. Obramba je bila danes zelo dobra, agresivna, gibljiva, kot rečeno, pa je naša največja težava povezana z realizacijo, ki jo moramo do tekme z Velenjem in potem tistih naslednjih, popraviti.

16. krog Lige NLB:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 30:19 (13:9)
RK Celje PL: Vujović 14 obramb in Ferlin; Grebenc 6, Šarac 5, Grošelj 5, Novak 4, Horžen 4, Makuc 2, Kodrin 2, Žabić 1, Poteko 1, Rakita, Cvetko, Leban, Razgor, Diogo Silva. Trener: Tomaž Ocvirk.
RK Maribor Branik: Ferjan 10 obramb; Miličević 6, Kobetić 3, Velkavrh 3, Ranevski 2, Golik 1, Sok 1, Budja 1, Sivka 1, Jerenec 1, Zugan, Špelić, Dosedla, Puc, Planinšek, Hočevar. Trener: Davor Rokavec.