You are currently viewing V soboto nadaljujemo z bojem v Ligi NLB, na sporedu je štajerski derbi!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Premora v državnem prvenstvu je konec. Rokometaše mariborskega Branika v soboto, 1. februarja, ob 18. uri čaka obračun z vodilno ekipe Lige NLB. Vijoličasti se bodo v dvorani Zlatorog pomerili z RK Celje Pivovarna Laško.

Pivovarji so prvi del sezone oddelali brez napake. So edina ekipa s 100-odstotnim izkupičkom v ligi, za Mariborčane pa bo sobotni štajerski derbi priložnost za dokazovanje. Vijoličasti v jesenskem delu prvenstva niso igrali najbolje, strokovno vodstvo pa je imelo tudi ogromno težav s poškodovanimi igralci.

Trener Davor Rokavec je premor izkoristil za mini priprave, poškodovani igralci pa za saniranje poškodb. Ekipa je odigrala tudi zavidljivo število pripravljalnih tekem, na katerih je bilo opaziti napredek, z odliko pa opravila prvi uradni test v letu 2020 – v šestnajstini finala Pokala Slovenije je Maribor brez težav premagal RD Moškanjci – Gorišnica (22:35).

Priprave so za nami, oddelali smo jih po zastavljenem načrtu. Z delom fantov moramo biti zares zadovoljni. Na napornih treningih so kazali veliko želje, ta pa se je nato prenesla tudi v samo igro tako na pripravljalnih kot tudi na pokalni tekmi. V pokalu smo odigrali zares skoncentrirano in motivirano. Upam, da bomo tak obraz pokazali tudi v prvenstvu. Vzdušje v ekipi je dobro, počasi se priključujejo vsi, ki so imeli težave s poškodbami. Čez nekaj tednov bomo morda že lahko računali na vse, ki so ob koncu leta 2019 manjkali,” je o pripravah povedal trener Rokavec.

Maribor je v jesenskem delu Lige NLB na 15 tekmah zmagal trikrat in ob enem remiju 11-krat izgubil. V spomladanskem delu državnega prvenstva izgovorov ne bo, ekipa pa bo morala hitro začeti z zbiranjem točk. Prvi prvenstveni preizkus v letu 2020 bo sicer izredno zahteven, a vijoličasti pred gostovanjem pri serijskih državnih prvakih ne mečejo puške v koruzo.

Zavedamo se, kaj v slovenskem rokometu pomeni Celje in vemo, da so trenutno nivo nad vsemi klubi v naši ligi. Mi pa smo športniki in kot taki se bomo v soboto na igrišče podali samo z željo po presenečenju. V Zlatorog gremo odigrati najbolje kar lahko, nato pa bomo tudi videli, kaj še moramo popraviti pred naslednjimi tekmami v drugem delu sezone,” pred prvo prvenstveno tekmo v letu 2020 pove Rokavec.

Drugi štajerski derbi v tej sezoni, prvega so v dvorani Tabor v 5. krogu dobili Celjani (23:31), je na sporedu v soboto, 1. februarja, ob 18. uri. V dvorano Zlatorog vabljeni tudi vsi naši navijači, saj bodo fantje v drugem delu prvenstva na vsaki tekmi še bolj potrebovali vašo pomoč.

16. krog Lige NLB, 1. februar 2020, 18.00, dvorana Zlatorog:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik