You are currently viewing Za začetek leta zanesljiva zmaga v Gorišnici
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so odigrali prvo uradno tekmo v letu 2020. V šestnajstini finala Pokala Slovenije so z visokih 35:22 premagali ekipo RD Moškanjci-Gorišnica.

V večnamenski dvorani Gorišnica je bilo hitro jasno, da so Mariborčani močnejši tekmec. Vijoličasti so si s hitro igro v napadu in s čvrsto obrambo ter razpoloženim vratarjem Markom Ferjanom že po 10 minutah tekme priigrali prednost šestih golov (3:9). Domači strateg je skušal nalet Maribora umiriti z minuto odmora, a je razmerje moči na igrišču po kratkem premoru ostalo enako. Ferjan je pridno zbiral obrambe, njegovi soigralci pa so v napadu rešetali mrežo Žige Bedenika. V 20. minuti je Nejc Planinšek zadel za 8:15, Mariborčani pa so na odmor odšli z golom Jana Sivke za vodstvo z 10:18.

Tudi drugi polčas je postregel s podobno predstavo. V vrata Maribora je vstopil Martin Kocjančič, tudi on pa je pridno zaustavljal poskuse domačega moštva. Že v 34. minuti je ekipa Davorja Rokavca povedla za 10 golov (10:20), v 45. minuti pa je kapetan Maribora Tadej Sok zadel za 17:29. Gostitelji do konca obračuna niso dobili možnosti, da bi se vsaj nekoliko približali in Maribor se je razveselil visoke in zaslužene zmage z 22:35.

Najboljši strelci Maribora so bili s po sedmimi goli Tadej Sok, Jan Sivka in Jan Hočevar. Pri Gorišnici sta bila s po petimi goli najuspešnejša Aljaž Sok in Nejc Šandor.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Za našo samozavest je zelo pomembno, da smo prvo uradno tekmo v novem letu dobili z visoko razliko. Kot sem rekel v napovedi tekme, imamo še ogromno prostora za napredek. Za nami je obdobje zelo napornih treningov in mislim, da se rezultati trdega dela že vidijo na igrišču. Upam, da bomo, ko se vrnejo vsi igralci, le še boljši.

Andraž Velkavrh, namestnik kapetana RK Maribor Branik: “S tekmo v Gorišnici se je tako tudi uradno začel drugi del sezone. Priprave so za nami, mislim, da smo jih vrhunsko oddelali in da se bo to poznalo tudi na igrišču. Za danes smo vedeli, da moramo dati vseh 100-odstotkov, saj so nas na drugi strani čakali motivirani domačini. Že od uvoda smo strnili obrambne vrste in z lahkimi protinapadi lomili tekmeca. Skozi celotno srečanje smo narekovali tempo in tekmo mirno pripeljali do konca. Takih predstav se nadejamo tudi v prvenstvu, kjer smo zaenkrat še veliki dolžniki. Tako se bo dvignila naša samozavest in verjamem, da bo potem vse lažje.

1/16 finala Pokala Slovenije:
RD Moškanjci-Gorišnica – RK Maribor Branik 22:35 (10:18)
RD Moškanjci-Gorišnica: Bedenik in Ranfl; Sok 5, Šandor 5, B. Geč 3, Lorenčič 2, Žuran 2, M. Geč 2, Belšak 1, Venta 1, Bombek 1, Ozmec, Letonja, N. Geč, Leben, Ivančič.
RK Maribor Branik: Ferjan 11 in Kocjančič 10; Sok 7, Sivka 7, Hočevar 7, Velkavrh 4, Planinšek 3, Puc 2, Špelić 2, Budja 2, Miličević 1, Ranevski, Kobetić.