You are currently viewing Novinarska konferenca pred začetkom sezone 2022/23
Foto: Mitja Potočnik
  • Post category:Novice

Sobota prinaša začetek nove sezone lige NLB. RK Maribor Branik se v uvodnem krogu podaja na gostovanje k sosedskemu rivalu RK Jeruzalem Ormož, klub iz štajerske prestolnice pa je pred začetkom dogajanja v sezoni 2022/23 pripravil tradicionalno novinarsko konferenco.

Članska ekipa RK Maribor Branik je glede na zadnjo sezono doživela nekaj sprememb. Že pred začetkom priprav smo predstavili tri okrepitve, ki bodo v novi sezoni zelo pomembne. Vijoličasto zasedbo so okrepili Tilen Grobelnik, Teo Jezernik in Vid Kačičnik. Ekipa jih je odlično sprejela in pod taktirko trenerja Luke Žvižeja v zadnjem mesecu pilila formo za novo sezono v slovenskem državnem prvenstvu.

Tudi v novi sezoni bo dres Maribora nosil kapetan Tadej Sok, ki je v napovedi tekmovalnega leta povedal: “Komaj čakamo, da se začne zares. Imamo nekaj novincev, ki so se po mojem mnenju zelo dobro vključili v ekipo. Letos ni bilo toliko sprememb kot v kakšni sezoni pred tem. Verjamem, da se bo to poznalo na rezultatih.”

Za Luko Žvižeja, tudi nekdanjega igralca RK Maribor Branik, bo to druga sezona v štajerski prestolnici v vlogi trenerja. V zadnji sezoni je ekipa vpisala 11 zmag in se predstavila v dobri luči ter osvojila 8. mesto. Najboljši strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste je pred novo sezono motiviran in prepričan, da nas čaka zanimiva sezona.

“Priprave so potekalo po načrtih. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, ki so žal sestavni del športa. V zadnjem mesecu smo se dobro pripravili, se spoznali z novinci, ki so ujeli ritem, ki si ga želimo. Dobro so se vklopili v ekipo. Začenja se nova sezona. Takoj na začetku nas čaka eno izmed najtežjih gostovanj v ligi in za nas tudi derbi z vedno neugodnim nasprotnik RK Jeruzalem Ormož. Pred nami je veliko izzivov, sezona bo zahtevna. Čim prej si želimo zagotoviti mesto, ki nam bo zagotovilo obstanek v ligi in nato graditi stopničko po stopničko naprej. Cilj je, da vsako sezono napredujemo, da napredujejo igralci, ekipa in strokovni štab,” je pred sezono povedal Žvižej.

Pred novinarje je stopil tudi predsednik kluba Mihael Pisanec, ki se je razgovoril o organizaciji, proračunu, sestavljanju ekipe in ciljev: “Pri pripravi proračuna nas vsako leto doleti kakšno presenečenje, višino proračuna pa skušamo vedno ohraniti na isti ravni. Pozna se višanje stroškov prevoza igralcev in tudi nekaterih drugih stroškov, kar pomeni, da je potrebno ta manjko zagotoviti drugje. Tudi v novi sezoni se bomo izredno trudili, da bi za rokomet navdušili čim več mladih igralcev, njihovih staršev in sorodnikov. S tem bi še dodatno zapolnili mesta na tribunah. Članske igralce vključujemo na treninge igralcev mlajših selekcij, ki jih s tem še dodatno motiviramo za treninge in tudi obiske tekem. Sestavljanje ekipe je letos potekalo relativno mirno. Hitro smo našli dobre zamenjave za igralce, ki so nas zapustili. Z lansko sezono in z delom Luke Žvižeja smo zelo zadovoljni. Tudi to dobro delo pa nam je zagotovilo, da so bila pogajanja za okrepitve lažja.”

RK Maribor Branik bo novo sezono pričel v soboto, 10. septembra, ob 19. uri z gostovanje v športni dvorani Hardek, kjer domuje sosedski rival RK Jeruzalem Ormož.