You are currently viewing Za začetek sezone poraz na enem izmed najtežjih gostovanj v ligi
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je sezono 2022/23 pričel na enem izmed najtežjih gostovanj v ligi NLB. Tekmec v uvodnem krogu so bili rokometaši Jeruzalem Ormoža, ki so sosedski derbi dobili z 29:23.

Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Filip Jerenec, a so gostitelji hitro odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma ter v 3. minuti povedli z 2:1. Jerenec je v uvodnih 12 minutah, ki so postregle z nekaj raztrgane igre na obeh straneh, dosegel vse štiri mariborske gole. V 14. minuti je kapetan Tadej Sok uspešno izvezedl 7-metrovko, nato pa so gostitelji prvič povedli za tri gole (8:5). V 21. minuti nas je presekal rdeči karton Anžeta Blagotinška, ki je tako predčasno končal s tekmo, le dve minut zatem pa so brez pomembnega igralca ostali tudi gostitelji. Rdeči karton je prejel Rok Žuran. V zaključku prvega polčasa so bili na žalost bolj zbrani Ormožani, ki so na odmor odšli s prednostjo šestih golov (15:9).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel gostiteljem. V peti minuti nadaljeanja je Cirar zadel za 18:11, Luka Žvižej pa je odreagiral z minuto odmora. sledila je serija z delnim izidom 5:2 v korist Maribora, ki se je do zadnje četrtine tekme približal na 20:16. Ekipa je za lovljenje tekmeca porabila ogromno energije, kar se je na žalost poznalo v finišu obračuna. Varovanci Saše Prapotnika so v zadnjih minutah tekme znova povišali svojo prednost in se na koncu razveselili zmage z izidom 29:23.

Najboljši strelec pri Mariboru je bil s sedmimi goli Filip Jerenec.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Z Ormoža se žal vračamo praznih rok in razočarani. Nikakor nam ni steklo, nismo ujeli tistega zmagovalnega ritma. Hkrati nismo realizirali stvari, ki smo se jih dogovorili pred tekmo. Na koncu smo Ormožu morali čestitati za današnjo zmago.”

1. krog lige NLB:
RK Jeruzalem Ormož – RK Maribor Branik 29:23 (15:9)
Ormož: Balent, Skledar 1, Zemljič 7; Ćirović 9, Kosi 7, Cirar 4, Bogadi 3, Žuran 2, Hebar 2, Munda 1, Šulek 1, Fergola, Škrinjar, Pandev, Krabonja, Vincek.
Maribor: Lorger 4, Strašek, Zupančič 6; Jerenec 7, HEdl 5, Gregorič 4, Sok 3, Kovačec 1, Budja 1, Grobelnik 1, Razgor 1, Košec, Kristan, Kačičnik, Jezernik, Blagotinšek.