You are currently viewing L. Žvižej: “V zadnjem mesecu smo videli veliko dobrih stvari.”
  • Post category:Novice

Začetek lige NLB se bliža. Trener Luka Žvižej je s pomočjo svoje strokovne ekipe v zadnjem mesecu pripravljal člansko moštvo, ki bo do uvodne tekme v sezoni 2022/23 odigrala še eno pripravljalno tekmo.

Mariborčani so se na pripravah zbrali 1. avgusta in v dobrem razpoloženju vstopili v novo sezono. Ekipa je na začetku avgusta pozdravila tudi tri novince, ki so se hitro vklopili v naš sistem dela ter na pripravljalnih preizkušnjah z motiviranimi predstavami dokazali svojo vrednost. Po dolgih pripravah smo zdaj že zelo blizu začetku državnega prvenstva, zato smo s trenerjem Luko Žvižejem opravili kratek intervju.

Kakšna je ocena priprav, v kakšnem stanju je ekipa?

“Pred sezono je potrebno popraviti še nekaj stvari. Na preizkušnjah, ki so za nami, smo videli, kaj nam manjka. Videli smo tudi veliko dobrih stvari. Na žalost so se nam nakopičile nekatere poškodbe, do katerih je prišlo ob določenih udarcih na pripravljalnih tekmah.

Kakšno je sicer stanje v ekipi in kaj se še pripravlja za sklepni del priprav?

Poškodbe so nam onemogočile nekatere stvari, a smo se prilagodili in pripravljali na nekoliko drugačen način. Več je bilo individualnega dela in vadbe v manjših skupinah. V petek nas čaka še zadnji test, ko se bomo v Slovenj Gradcu pomerili z domačo ekipo. Na tekmi bomo videli, kje smo in se nato v zadnjem tednu priprav osredotočili na prvo tekmo sezone in na odpravljanje pomanjkljivosti. Vsekakor pa nas za začetek sezone čaka eno najtežjih gostovanj v prvenstvu.”

Kakšen Maribor lahko navijači pričakujejo v novi sezoni?

“Kar se tiče igre, se veliko ne bo spremenilo. Še naprej želimo igrati čvrsto in kompaktno obrambo, skušali pa bomo izkoristiti večje število krilnih igralcev glede na lansko sezono in postati še nevarnejši iz protinapadov. V napadu pa si želimo igrati čim bolj zbrano in se držati naših načtov, navodil in smernic, ki bodo fantom omogočale, da se bodo v ključnih trenutkih lažje odločali za prave poteze.”