You are currently viewing Pogovor s trenerjem: “S prvim delom sezone ne morem biti povsem zadovoljen.”
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši so do reprezentančnega premora v Ligi NLB odigrali šest tekem in ob treh zmagam vpisali še tri poraze. Kaj o začetku sezone meni trener vijoličastih Siniša Markota?

Z začetkom sezone nisem povsem zadovoljen. V Kopru smo v treh minutah zapravili dobljeno tekmo, pred premorom pa smo doživeli še dva domača poraza, cilj pa je jasno bil zmaga na vsaj eni od teh dveh tekem. Pristop na zadnji tekmi proti Dobovi ni bil pravi. Nikoli ni sramota izgubiti, pomemben pa je način tvoje igre, ki pripelje do poraza. Na omenjeni tekmi smo razočarali v prvem polčasu, ko smo prejeli kar 19 golov in naredili samo tri prekrške. To se mi v trenerski karieri še ni zgodilo, vse našteto pa potrjuje, da nas čaka še veliko trdega dela.

Maribor je v novo sezono vstopil s svežim vetrom v jadrih. Trener Markota je poleti dobro uigral ekipo, najbolj pa se je spremenila predvsem igra v obrambi. Pred svojim golom je ekipa letos veliko bolj čvrsta.

Če izvzamemo tekmo z Dobovo smo na vseh tekmah igrali zelo dobro obrambo in s hitro tranzicijo dosegali veliko lahkih golov. V napadu imamo na postavljeno obrambo nekaj težav, saj ekipi manjka izkušeni strelec z zunanjega položaja, ki bi lahko prevzel odgovornost, ko so preostali igralci v krču. Vse to je tudi cena mladosti, z izkušnjami se bo to izboljšalo.

Reprezentančni premor bo trajal vsaj do 14. novembra, zaradi težav s poslabšano epidemiološko sliko v državi pa se lahko še podaljša. Vse to je za športnike velik problem, treniranje v teh časih pa predstavlja pravi izziv.

Ko bomo znova skupaj, nas čakajo tehnično – taktični treningi. To je to, kar naša malada ekipa najbolj potrebuje,” zaključuje Siniša Markota.

Vijoličasti so ob premoru na lestvici Lige NLB na visokem 6. mestu, velja pa dodati, da je prvi strelec lige še vedno naš kapetan Tadej Sok, ki je na šestih tekmah dosegel izjemnih 43 golov!

Upoštevajte ukrepe, ostanite zdravi. Gremo Maribor!