You are currently viewing Prvič letos tudi v pokalu
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik bo prvič v letošnji sezoni nastopil v Pokalu Slovenije. V srečanju 1/16 finala tekmovanja se bo namreč pomeril s sosednjim RK Drava Ptuj.

Mariborčani so imeli v žrebu 1/16 finala dokaj srečno roko, saj jim je žreb dodelil predstavnika 1. B Lige, ptujsko Dravo. Gre za trenutno peto moštvo drugorazrednega tekmovanja v državi, ki je imela še dve sezoni nazaj status prvoligaša. Čeprav so vijoličasti rokometaši favoriti tega srečanja pa jih na sosednjem Ptuju čaka vse prej kot lahko delo. »Ptujčani se bodo vsekakor želeli dokazati pred svojo publiko. Prav tako so v dosedanjem razpletu sezone pokazali, da spadajo v  sam vrh 1. B lige. Mi tja odhajamo s samo enim ciljem in to je uvrstitev v naslednji krog pokalnega tekmovanja. Za nami je nekaj dobrih tekem s čimer smo dodatno pridobili na samozavesti, vendar bo vseeno potrebno iti v srečanje s pravim pristopom in popolno osredotočenostjo. Gre za moj nekdanji klub tako, da bom imel še dodatno motivacijo, verjamem pa da s to ne bodo imeli težav tudi moji soigralci.« je dejal 23-letni Ptujčan v vijoličastem dresu Filip Jerenec, ki meni, da bo srečanje s Ptujem pravšnja generalka pred nedeljskim prvenstvenim obračunom s Celjem Pivovarno Laško.

Srečanje med RK Drava Ptuj in RK Maribor Branik se bo v torek 11. decembra v ptujski Športni dvorani Ljudski vrt pričelo ob 19.30.