You are currently viewing Kapetan pred zaključkom priprav: Zelo dobro smo trenirali, lahko smo samozavestni
Kapetan Tadej Sok med treningom.
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika počasi zaključujejo s pripravami na sezono 2021/22. Vijoličasti so v zadnjem mesecu pod taktirko trenerja Luke Žvižeja ves čas trdo garali in stopnjevali formo.

Ekipa je ob zgoščenem ritmu treningov odigrala lepo številno pripravljalnih tekem. Na njih se je dobro videl napredek v igri, kar potrjuje odlično delo strokovne ekipe in fantov od prvega dne treningov.

Zasedba Maribora bo tudi v tej sezoni med mlajšimi ekipami lige NLB, med izkušenejšimi v ekipi bo znova kapetan Tadej Sok, ki je o pripravah povedal:

Priprave se počasi bližajo koncu, v petek imamo še zadnjo pripravljalno tekmo in potem se začne zares. Lahko rečem, da smo res dobro trenirali, odigrali kar nekaj tekem in počasi dobivamo pravo podobo. Takšno kot si jo želimo tudi med sezono. Na pripravljalnih tekmah smo lahko tudi videli, da nas čaka še precej dela, ampak vseeno sem mnenja, da lahko gremo samozavestno v sezono. Čaka pa nas vsekakor ena težka sezona, liga bo spet zelo izenačena in vsako tekmo bo potrebno iti na glavo.

Tudi v tej sezoni bo v ligi NLB igralo 14 ekip, naslov pa bodo branili rokometaši velenjskega Gorenja. Maribor je v sezoni 2020/21 osvojil 9. mesto, a z 22 točkami za zgornjo polovico lestvice zaostal za vsega tri točke. Kapetan se je dotaknil tudi ciljev pred novo seozno:

Ne glede na to, da imamo mlado ekipo, bomo šli vsako tekmo na zmago, na koncu pa bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Verjamem, da bomo izpolnili cilje, ki si jih je klub zadal v letošnji sezoni. V prvi vrsti pa si želimo predvsem, da bi sezona potekala brez prekinitev in da se končno na tribune vrnejo tudi gledalci.

Mariborčani bodo prvo tekmo v novi sezoni lige NLB odigral prihodnjo soboto (11. septembra), ko bodo gostovali v Celju. Prva domača tekma je na sporedu v 2. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana.

Kaj pred koncem priprav razkriva trener Luka Žvižej?

Pripravljalne tekme Maribora:

Gorišnica – RK Maribor Branik 25:29
RK Maribor Branik – HC Graz 28:27
RK Maribor Branik – HC Dukla Praga 25:20
RK Maribor Branik – HC Fuchse 29:19
HD Kriens – RK Maribor Branik 25:15
Nexe Našice – RK Maribor Branik 30:25