You are currently viewing Mariborski Branik okrepil Bogunović
Izkušeni hrvaški levi zunanji igralec bo do konca letošnje sezone branil barve mariborskega Branika.
  • Post category:Novice

Vodstvu RK Maribor Branik je v svoje vrste, uspelo zvabiti izkušenega hrvaškega levega zunanjega igralca, Gorana Bogunovića. 29-letni Splitčan, ki je kar 14 sezon preživel v klubih v tujini, je že igral v slovenski ligi. Najprej je branil barve Trebnja, nato Kopra, s katerim se je v sezoni 2011/12 uvrstil v ¼ finala Lige prvakov.

Igralska kartoteka skoraj 2 metra visokega in okoli 100 kilogramov težkega Gorana Bogunovića je že precej polna. Nekdanji hrvaški mladinski in članski reprezentant, je v dosedanji karieri kar 14 let igral v tujini. Zraven treh hrvaških klubov- Splita, Zagreba in Siska, je igral v več kot ducat klubih v 8-ih državah. Bogunovića, ki se je imel priložnost učiti tudi od rokometnih virtuozov kot sta sonarodnjak Ivano Balić in Francoz Jackson Richardson, je v sezoni 2013/14 z nemškim Flensburgom osvojil Ligo prvakov. V zadnjih sezonah pa se je mudil v klubih na bližnjem Vzhodu. »Zadnja leta sem igral v Združenih arabskih emiratih, Izraelu in Katarju. Moram priznati, da sem se malo naveličal njihovega načina igre in njihovega načina življenja, zato sem se odločil, da se vrnem v Evropo. S svojim managerjem sva raziskovala, kje bi lahko igral. V ospredju ni bil finančni vidik, bolj so me zanimali klubi, v katerih se dobro dela in trenira ter, da so v kakovostni ligi. Tako sva se odločila za Maribor, za katerega menim, da je pravšnja sredina zame,« je dejal novinec v vijoličastem dresu, Goran Bogunović, ki je sodelovanje s klubom sklenil do konca letošnje sezone, za kar se klub zahvaljuje tudi managerju Andreju Belišu.

Slovenska liga mu ni tuja in pritegnile so ga ambicije mariborskega Branika. Meni, da ima Maribor v letošnji sezoni, tudi z njegovo pomočjo, odlično priložnost za visoko uvrstitev na prvoligaški lestvici. »V Sloveniji mi je bilo zelo lepo. V času, odkar sem igral v Kopru, so se nekatere zadeve zagotovo spremenile, a je liga še vedno zelo kakovostna in izenačena, morda še vedno izstopa Celje. Menim, da ima Maribor visoke možnosti, da poseže celo po drugem mestu. Pred nami je še druga polovica rednega dela in končnica, kjer je na voljo še ogromno točk. Moja želja in želja vodstva kluba je, da posežemo čim više. Gorenje ni več tako močno kot nekoč, Ribnica se je povzpela v zadnjih 2 sezonah. Vsekakor pa bo najprej potrebno premagati tudi ostala moštva, ki nam dihajo za ovratnik,« je samozavestno zaključil Bogunović.

Goran Bogunović se je rodil 28.06.1989 v hrvaškem Splitu. S hrvaško mladinsko reprezentanco je leta 2007 na SP v Bahrajnu osvojil srebrno medaljo, ima pa tudi  27 nastopov za člansko izbrano vrsto Hrvaške.

Dosedanji klubi:

–          HRV(Split, Sisak in Zagreb)

–          SLO(Trebnje in Koper)

–          ŠVI(Zürich)

–          FRA(Chambery in Dijon)

–          NEM(Flensburg)

–          ROM(Constanta in Ordohei)

–          IZR(Hapoel Rishon)

–          KAT(Al Sadd, Al Rayyan)

–          ZAE(Al Wasl in Al Ahli)