You are currently viewing Trenerjeva napoved petkovega obračuna z RD Koper
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se bo v 23. krogu lige NLB pomeril s Koprom in v dvorani Lukna iskal pot do 10. zmage v sezoni 2021/22.

Trener Luka Žvižej je ta teden na treningih pozdravil številne povratnike, ki so zadnjo tekmo izpustili zaradi bolezni. S tem je bila priprava na novo tekmo nekoliko lažja, ekipa pa je vnovič pokazala veliko željo po novem dokazovanju. “Stanje v ekipi se je glede na prejšnji teden zelo izboljšalo. Vsi oboleli igralci so se vrnili, tako da bomo pogrešali le že dalj časa poškodovanega Nejca Planinška. Vsi ostali so pripravljeni na petkov izziv s Koprom. Sezona gre proti koncu, ostali so še štiri tekme. Nasprotniki so primerni za nas, največ pa je odvisno predvsem od nas. Če smo mi 100 ali 120-odstotni in če verjamemo v to kar delamo, smo lahko v igri za zmago na vseh štirih tekmah,” pred zaključkom sezone razmišlja Žvižej.

Tekme s Koprom so vedno napete in prava paša za oči. Naša ekipa je v tej sezoni prekinila slabo tradicijo gostovanj v areni Bonifika in na Obali v prvem delu sezone vpisala zmago. Tokratni gostje so po omenjenem porazu zamenjali trenerja. Ekipo zdaj vodi Bojan Čotar, najnevarnejši igralci v napadu pa so Tine Poklar (103 goli), Matevž Žagar (72 golov), Žiga Smolnik (72 golov) in Andraž Makuc (65 golov).

Koper je s 23 točkami na 6. mestu mestu lige NLB in ima pred nami štiri točke naskoka. Kako petkovega nasprotnika ocenjuje naš trener? “Koper se je z menjavo trenerja v tej sezoni dvignil. Zadržal je neko konstanto. So zelo neugodna ekipa, sestavljena iz mešanice mlajših in starejših igralcev. Mi smo bili na prvi tekmi v Kopru uspešni, zdaj pa nas čaka domača tekma z njimi, na kateri si v prvi vrsti želimo vtis iz zadnje tekme in odpraviti naše napake. Verjamem, da lahko s pravim pristopom in z upoštevanjem dogovorov to uspe.

Obračun v športni dvorani Lukna je na sporedu v petek, 29. aprila, ob 19:30. Zagotovljeno bo za spletni prenos. Gremo Maribor!