You are currently viewing V Lukni do zmage nad Koprom
  • Post category:Novice

V 23. krogu lige NLB je RK Maribor Branik v Lukni gostil Koper. Trener domačih, Luka Žvižej, je že pred tekmo dejal, da se je v ekipo vrnilo veliko odsotnih igralcev in si s tem obeta napet obračun. Nazadnje so Mariborčani proti Kopru slavili v gosteh, do zmage pa so prišli tudi v štajerski prestolnici (26:24).

Moštvi sta že ob začetku prvega polčasa nakazali, da se bosta odločno borili za točke. Tako sta že v prvih 3 minutah obračuna sodnika pokazala 4 rumene kartone. Obračun je bil sprva zelo izenačen, dokler niso gostje v 16. minuti preko Konjeviča povedli za +3 (6:9). Domači so ostali zbrani in se hitro vrnili v obračun, za ponovno izenačenje je v 25. minuti poskrbel Janc (10:10). Do konca polčasa sta Janc in Budja poskrbela za preobrat domačih. Izjemno formo je v prvem polčasu ujel tudi vratar Gregor Lorger, ki je zbral kar 6 obramb, potrebno pa je izpostaviti izjemno dvojno obrambo v 13. minuti.

V drugi polčas so domači vstopili samozavestno in do konca tekme narekovali tempo. Izjemno razpoložen je bil vratar gostov, ki je v nadaljevanju tekme zbral 5 obramb in domačim preprečeval, da bi prednost znatno povišali. Največjo razliko in vodstvo domačih za +4 (18:14) je v 42. minuti postavil Janc. Gostje so se uspeli v 52. minuti preko Konjevića približati na samo gol razlike (20:19), a se je Maribor nato zbral in in rutinirano pripeljal tekmo do konca. Zadnji gol je dosegel Poklar, ki je postavil končni izid 26:24.

Prvi strelec Maribor je bil z devetimi goli Mitja Janc. Za igralca tekma je bil izbran vratar Gregor Lorger.

Tekmo si je mogoče ogledati na našem Youtube kanalu na tej povezavi.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Imeli smo težko delo. Po zadnji tekmi smo se usedli in pogovorili ter dogovorili, kako naprej. Veliko stvari smo izboljšali, energija je bila prava. Uspeli smo, kar smo si zadali. Bili smo kompletnejši, razen ene poškodbe so se vsi fantje vrnili. Ekipa je dokazala, da ko smo vsi na 120-odstotkov, da lahko igramo z vsako ekipo. Tudi z ekipami, ki so na lestvici pred nami. Fantom bi rad čestital za današnjo tekmo.”

Bojan Čotar, trener RD Koper: “Čestitke Mariborčanom za zmago. Mi nismo delovali, kot sm ose dogovorili. V naši igri je bilo preveč nihanj. Tako v obrambi kot v napadu nismo bili pravi. V drugem delu smo dvignili tempo, imeli žogo za izenačenje, a je nismo izkoristili in Maribor je to izkoristil ter zadržal prednost ter tekmo mirno pripeljal do konca.”

23. krog lige NLB:
RK Maribor Branik
– RD Koper 26:24 (13:12)
RK Maribor Branik: Knez (1), Dosedla, Veselinović (2), Sok (4), Kovačec, Jerenec, Janc (9), Košec (2), Gregorič, Blagotinšek (1), Budja (6), Razgor, Hedl, Lorger (11 obramb), Rakita (1), Strašek.
RD Koper: Jelovčan (6), Žagar (2), Pavlovič, Poklar (10), Konjevič (2), Logar (5), Morato, Moljk (1), Vujovič, Smolnik, Muminović, Žugan (1), Sanabor, Makuc (2), Kete (3), Breznikar (3).